ZTE Blade: Android 2.1 κινητό σε τιμή ξεφτίλα

Το ότι τα smartphones έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας είναι γνωστό.  Τα social media και γενικά του Facebook Login έχουν δώσει ζωή στην άχαρη καθημερινότητα ενός κινητού που ήταν μόνο για παιχνίδι, αντε κανένα βίντεο και για ομιλία/sms. Τα προηγούμενα χρόνια ένα smartphone σήμαινε αυτόματα και υποδιευθυντής επιχείρησης του Forbes 40000, σήμερα όχι! Ακόμα και η κυρά Λένα η γειτόνισσα έχει Xperia X10 mini για να περνάει την ώρα της καθώς το φαγητό βράζει και αυτή παρακολουθεί τους Πρωινούς Καφέδες. Γιατί αυτό; Γιατί απλά οι τιμές έχουν πιάσει πάτο: Με μόλις 159 ευρώ μπορεί καποιος να αποκτήσει smartphone Android από την Wind Και συγκεκριμένα  το ZTE Blade. Αν και σχεδιασμένο από κινέζο φαίνεται ότι κανει καλά την δουλειά του. Ακολουθεί το δελτίου με τα γιαντα-γιάντα λογάκια που λένε και στην Κρήτη.

Η WIND, αναγνωρίζοντας την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση Smartphones παγκοσμίως αλλά και στην Ελληνική αγορά, ανακοινώνει την αποκλειστική διάθεση του μοναδικού Smartphone ZTE Blade, με λογισμικό Android.

Το ZTE Blade θέτει νέα δεδομένα στην αγορά των Smartphones, καθώς προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες χωρίς συμβιβασμούς, σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής TFT 3,5’ υψηλής ανάλυσης κι ευκρίνειας, κάμερα 3,2 Megapixels με βίντεο, καθώς και GPS/Α-GPS καθώς και WiFi. Ακόμη υποστηρίζει browsing στο Internet με υψηλές ταχύτητες έως 7.2Mbps, ενώ διαθέτει προεγκατεστημένη μνήμη 2GB για την αποθήκευση των αρχείων των χρηστών.

Χάρη στο λογισμικό Android 2.1, το ZTE Blade υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών εφαρμογών ταυτοχρόνως, ενώ μέσω του Android market ο χρήστης έχει πρόσβαση σε πάνω από 100.000 εντυπωσιακές εφαρμογές αλλά και στη σουίτα εφαρμογών της Google (Google maps, G-mail, G-Talk, κλπ.) καθώς και στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Flickr, κα.

Σύμφωνα με τον Θανάση Δόση, Διευθυντή Retail Marketing and Products WIND: «Τα καταστήματα WIND παρέχουν λύσεις, για τις διαρκώς αυξανόμενες τάσεις ζήτησης των Smartphones. Αποτελεί στρατηγική μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοένα και περισσότερες προσιτές επιλογές, καθότι πιστεύουμε ότι στο επόμενο διάστημα οι αυξημένες δυνατότητες των Smartphones θα προσελκύσουν αρκετούς από τους χρήστες «παραδοσιακών» συσκευών έως σήμερα. Με την αποκλειστική διάθεση του ZTE Blade από τα καταστήματα μας, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή διάθεσης έξυπνων, αξιόπιστων κινητών τηλεφώνων σε οικονομικές τιμές».

Για να ζήσει κανείς την εμπειρία του ZTE Blade, τα καταστήματα WIND διαθέτουν τη νέα συσκευή ΔΩΡΕΑΝ στο οικονομικό πρόγραμμα WIND Medium το οποίο προσφέρει 1500 λεπτά χρόνο ομιλίας προς WIND, Q και σταθερά, 250 λεπτά χρόνο ομιλίας προς άλλα δίκτυα, 1500 SMS προς WIND και Q, 250 SMS προς άλλα δίκτυα, 250 MMS προς όλους και 250 mbytes για χρήση internet.

Χωρίς σύνδεση, η συσκευή διατίθεται στην προνομιακή τιμή των 159 ευρώ, συμπ. ΦΠΑ.

Δυναμική η Εξέλιξη της αγοράς των Smartphone διεθνώς και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Gartner τον Αύγουστο 2010, η αγορά κινητών τηλεφώνων στρέφεται πλέον έντονα στην κατασκευή και διάθεση Smartphone, με τις πωλήσεις τους να αναμένεται να τριπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ενώ το λειτουργικό Android θα αποτελέσει ένα από τα κύρια οχήματα ανάπτυξης των πωλήσεων των Smartphones.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, στο τέλος της χρονιάς αναμένονται παγκοσμίως συνολικές πωλήσεις 271εκατ. Smartphones, αριθμός που το 2014 δεν αποκλείεται να φτάσει περίπου τα 900 εκατ.

Αντίστοιχα, η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι πωλήσεις των Smartphones το 2012 θα ξεπεράσουν αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών (desktop & laptop) φτάνοντας τα 500 εκατ. τεμάχια περίπου.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Smartphones και στην Ελληνική αγορά. Το πρώτο εννεάμηνο του 2009 το ποσοστό πωλήσεων τους σε τεμάχια επί των συνολικών πωλήσεων κινητών ήταν στο 6,5%. Ενώ το συνολικό μέγεθος της αγοράς παρέμεινε αμετάβλητο, το αντίστοιχο ποσοστό πωλήσεων Smartphοnes στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 διπλασιάστηκε φτάνοντας το 12,8%. Η ανοδική αυτή τάση στις πωλήσεις των Smartphones στην Ελληνική αγορά αναμένεται να διατηρηθεί κατά την διάρκεια των επομένων μηνών αλλά και το 2011 .

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.