Υπολογισμός λογαριασμού ΔΕΗ: Το απόλυτο εργαλείο

Υπολογισμός λογαριασμού ΔΕΗ

Το κόστος του λογαριασμού της ΔΕΗ καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων ενός νοικοκυριού. Ακόμα περισσότερο στην εποχή μας που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση τον Χειμώνα και για ψύξη το Καλοκαίρι. Εκτός όμως από το κόστος του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος, στον λογαριασμό συνυπάρχουν και εισφορές υπέρ τρίτων, συνδρομή στην ΕΡΤ, δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι, τέλος ακίνητης περιουσίας, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ο ΦΠΑ! Όλα αυτά κάνουν τον υπολογισμό αρκετά δύσκολο ώστε κάποιος να μπορεί να “προβλέψει” πόσο θα του έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Σε αυτό το σημείο έρχεται το akouseto.gr να δώσει την λύση:
Το αρχείο Excel που θα κατεβάσετε από εδώ ή εδώ ή και εδώ είναι η λύση που περιμένατε. Τι πρέπει να κάνετε; Απλά να συμπληρώσετε τα ροζ κουτιά και ο υπολογισμός όλων των προαναφερθέντων θα γίνει αυτόματα!
Παρακάτω ακολουθεί ο οπτικός οδηγός για το από που θα αντλήσετε τα δεδομένα της παροχής σας.

Υπολογισμός λογαριασμού ΔΕΗ 2Υπολογισμός λογαριασμού ΔΕΗ

Επιπλέον, στο δεύτερο worksheet που έχει τίτλο “DATA” περιέχει τα δεδομένα τα οποία ισχύουν τώρα (11 Ιανουαρίου 2017). Αν την στιγμή που το κατεβάσατε τα δεδομένα έχουν αλλάξει από την ΔΕΗ τότε μπορείτε να τα αλλάξετε και στο worksheet αυτό.Related Articles

10 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • Τέλειο θα έλεγα το εξέλ. Βολεύει και για να κάνεις αρχείο.
   Κάποιες παρατηρήσεις:
   1) Έχεις βάλει 2 φορές την ίδια φωτογραφία (2.jpg)
   2) Τώρα στα γρήγορα πήρα έναν λογαριασμό που βρήκα (όχι δικό μου) και έλλειπαν οι αναφορές C, E και F. Είχε μόνο την D. Ούτε τις διαφορές έγραφε. Επίσης, βλέπω ότι έχει κάτι που λείπει απο τα παραδείγματα σου, μια αναφορά αμέσως κάτω από ΤΑΠ και πριν την ΕΡΤ που γράφει “Αναδρομ.ΤΑΠ”. Αυτό υποθέτω ότι πάει στην αναφορά σου “Έναντι” που δεν έχεις βάλει γράμμα;

   Φίλε Χριστόφορε, καλή φάση το kantoliana.gr αλλά δεν λειτουργεί.
   Επίσης, τι ρόλο παίζει αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό στην κατανάλωση; Απ όσο ξέρω, το μόνο που αλλάζει είναι η δυνατότητα παροχής και όχι η κατανάλωση. Φυσικά και στο ότι η εγκατάσταση τριφασικού είναι πιο ακριβή.

   • Με το excel αυτο υπολογιζεις την συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση. Το ότι από τον λογαριασμό σου λείπει το C σημαίνει ότι είναι έναντι. Το ότι λείπει το E, F σημαίνει ότι δεν έχει νυχτερινό όποτε αφήνεις κενά τα σημεία αυτά.

   • Γιάννη δοκίμασε να μπεις στο kantoliana από chrome . Δυστυχώς είναι ασύμβατο με firefox λόγω του ότι έχουν μείνει πίσω στη υιοθέτηση των τελευταίων standard στην javascript.

    Όσον αφορά το τριφασικό και βέβαια παίζει ρόλο στην τελική τιμή. Έχει άλλο πάγιο. Δοκίμασε να παίξεις με τις τιμές στο site και θα το δεις και μόνος σου.

 • Έπεσε πολύ μεράκι στο excel !! Έχω μια απορία όμως… Στον σαρωμένο λογαριασμό, το συνολικό ποσό πληρωμής είναι: 205 ευρώ. Συνυπολογίζοντας τον έναντι του (είναι περίπου 104 ευρώ), το άθροισμα για το τετράμηνο προκύπτει περίπου 309 ευρώ. Το excel, με το που ανοίγει, έχει προεπιλεγμένα τα στοιχεία του ίδιου λογαριασμού για το τετράμηνο, παρ’όλα αυτά υπολογίζει σύνολο: 341,55 ευρώ. Που οφείλεται η διαφορά ; Αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ;

 • I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got
  hi quality content. If you want to know how to
  make extra $$$, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

 • Υπάρχει νέο αρχείο με τις νεες κλιμακές και με 2 υπολογισμούς στα τετραγωνικα ;
  Αλλα για ΔΤ και αλλα για ΔΦ ?

 • Καλημέρα σας,

  Το excel αυτο ρυθμίζει σωστα και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανάλογα με τις μέρες κατανάλωσης ή ειναι στάνταρ 4μηνη.

  Με εκτίμηση,

  Μαρία.

 • Καλησπερα , πολυ καλη δουλεια , αλλα αλλαξαν αρκετα πραγματα τωρα .Μπορειτε να μας δωσετε τον κωδικο προστασιας του φυλλου για να μπορεσουμε να το τροποιοιησουμε.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.