Βρες τα χαμένα .doc αρχεία

Βρες τα χαμένα .doc αρχεία

Μήπως κατα λάθος έσβησες το word αρχείο που τόση ώρα παιδευόσουν; Μήπως πάτησες με το πόδι το reset του υπολογιστή ενώ έγραφες την ετήσια αναφορά για τα αποτελέσματα της χρήσης αποβλήτων στο πότισμα των ζαρζαβατικών; Μήπως συνέβη διακοπή ρεύματος την ώρα που τελείωνες τα συμπεράσματα της πτυχιακής μελέτης σου; Μη το βάζεις κάτω, ακόμα δεν έφτασες στο τέλος. Για την ακρίβεια το τέλος είναι πολύ κοντά αλλά μια προσπάθεια θα σου δώσει την ηθική ικανοποίηση της ανάκτησης του πολυπόθητου αρχείου. Πραγματοποίησε τα παρακάτω βήματα και ποιος ξέρει μπορεί να τα καταφέρεις…

  1. Ψάξε καταρχήν στον “κάδο ανακύκλωσης”. Αν είναι εκεί το αρχείο προχώρησε στο βήμα 6 αν όχι πήγαινε στο 2 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  2. Κάνε “αναζήτηση” για το αρχείο .doc που ψάχνεις. Αν βρείς το αρχείο προχώρησε στο βήμα 6 αν όχι πήγαινε στο 3 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  3. Κάνε “αναζήτηση” για αρχεία .asd. Αν βρείς το αρχείο προχώρησε στο βήμα 6 αν όχι πήγαινε στο 4 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  4. Κάνε “αναζήτηση” για αρχεία .wbk. Αν βρείς το αρχείο προχώρησε στο βήμα 6 αν όχι πήγαινε στο 5 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  5. Κάνε “αναζήτηση” για αρχεία .tmp. Αν βρείς το αρχείο προχώρησε στο βήμα 6 αν όχι πήγαινε στο 6 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  6. Χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα τύπου undelete όπως το nfsundelet. Αν δεν τα κατάφερες ακόμα πήγαινε στο βήμα 7 αλλιώς πήγαινε στο βήμα 8.

  7. Συγχαρητήρια. Έμαθες ότι πρέπει να κάνεις “save” σε τακτά χρονικά διαστήματα ή να χρησιμοποιείς την επιλογή για αυτόματα backup. (Tools/Options –>”Save” tab – Always create backup copy).

  8. Τέλος.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.