Αριστείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής»

Vodafone

Με το Αριστείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τιμήθηκε από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος η Vodafone για το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο εφαρμόζει από το 2006.

Σήμερα, το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής εφαρμόζεται σε 17 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ του οποίου οι Δήμοι αποτελούν μέλη του, τη συμμετοχή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ως το κεντρικό Νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της εταιρείας Vidavo.

Με το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής καταργείται κάθε γεωγραφικός περιορισμός για τους κατοίκους 17 απομακρυσμένων δήμων της περιφέρειας που συμμετέχουν.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει στο πρόγραμμα αυτό την εξειδικευμένη ιατρική υποστήριξη των ειδικευμένων ιατρών του (καρδιολόγων και πνευμονολόγων), οι οποίοι λαμβάνουν τις εξετάσεις και αποστέλλουν την εξειδικευμένη συμβουλή τους στους περιφερειακούς ιατρούς.

To πρόγραμμα καλύπτει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (για παράδειγμα παχύσαρκοι, καπνιστές κ.ά.). Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες είναι η δυνατότητα παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, αφού καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εφόσον τους δίδεται η δυνατότητα να ελέγχονται άμεσα, αλλά και να ρυθμίζεται η ιατροφαρμακευτική τους αγωγή από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στα 2 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, έχουν σταλεί περίπου 4.000 εξετάσεις, ενώ οι Ιατροί των Δήμων έχουν «συνδεθεί» χιλιάδες φορές με το πρόγραμμα, για την αποστολή εξετάσεων, αλλά και για τη λήψη συμβουλών από τους ειδικευμένους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.