Σειρά Toshiba XV: βελτιωμένη ευχρηστία υψηλή ποιότητα εικόνας

Toshiba-XV

Η Intersys A.E., επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας της Toshiba, ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων τηλεοράσεων LCD της σειράς XV733. Οι νέες τηλεοράσεις LCD αποτελούν μέρος της ευρείας γκάμας τηλεοράσεων της Toshiba, και είναι οι πρώτες στην Ευρώπη με πιστοποίηση συμβατότητας με τα Windows 7. Η νέα σειρά προσφέρει ποιότητα εικόνας Full HD και είναι εξοπλισμένη με έναν αναλογικό και ένα ψηφιακό δέκτη DVB-T/C, ο οποίος υποστηρίζει επίσης υλικό με ποιότητα HD.

Συνδεθείτε με όλο τον κόσμο

“Οι νέες τηλεοράσεις της σειράς XV προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών διασύνδεσης, που διευκολύνουν τη μεταφορά υλικού και την κοινή χρήση αρχείων με άλλες συνδεδεμένες συσκευές”, δήλωσε ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys.

«Η συμβατότητα με τα Windows 7 επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή Windows 7 στην οθόνη της τηλεόρασης με ένα απλό κλικ και επιλέγοντας τη σχετική λειτουργία».

Τα νέα μοντέλα λειτουργούν, επίσης, ως συσκευές απόδοσης ψηφιακών μέσων (DMR) διευκολύνοντας τη συνεχή ροή βίντεο, ήχου και φωτογραφιών μεταξύ ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης, οι οποίες είναι συμβατές με το πρότυπο DLNA®. Οι νέες τηλεοράσεις της σειράς XV υποστηρίζουν τη σύνδεσή τους σε ασύρματο δίκτυο (802.11a/b/g/n) μέσω ενός προαιρετικού στικ USB της Toshiba. Η υποστήριξη του προτύπου WPS (Wi-Fi Protected Setup) διευκολύνει την εύκολη διαμόρφωση των συνδέσεων σε ασύρματα δίκτυα. Για τους χρήστες που επιθυμούν ενσύρματες συνδέσεις, οι συσκευές της σειράς XV διαθέτουν επίσης μια θύρα LAN.

Οι τηλεοράσεις διαθέτουν τέσσερις υποδοχές HDMI (High-Definition Multimedia Interface) και μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε πηγή HD και να λάβουν μη συμπιεσμένες ροές πολυμέσων σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας. Οι δύο θύρες USB και η υποδοχή καρτών μνήμης SD προσθέτουν δύο ακόμα πολύ δημοφιλείς μεθόδους για κοινή χρήση υλικού. Οι δύο υποδοχές Scart, η θύρα PC, οι είσοδοι για σύνδεση ακουστικών και ψηφιακό ή αναλογικό ήχο, καθώς και η υποδοχή DVB common interface (CI+) ολοκληρώνουν το σύνολο των εκτεταμένων χαρακτηριστικών διασύνδεσης των συσκευών.

Για τους χρήστες που εξακολουθούν να προτιμούν τις αναλογικές συνδέσεις μεταξύ των ηλεκτρονικών καταναλωτικών συσκευών, οι στιλπνές μαύρες τηλεοράσεις της σειράς XV προσφέρουν επίσης αναλογικές θύρες, όπως SCART, composite video (σύνθετο βίντεο), component video (σήμα συνιστωσών βίντεο), είσοδο αναλογικού ήχου, είσοδο PC (VGA), υποδοχή σύνδεσης ακουστικών και έξοδο woofer.

Ζωντανές εικόνες με εξαιρετική ευκρίνεια

Οι τηλεοράσεις της σειράς XV συνδυάζουν την τεχνολογία επεξεργασίας 100 Hz Active Vision M100HD με την ανάλυση Full HD ready 1080p, παρέχοντας εντυπωσιακές εικόνες και αναπαραγωγή χωρίς τρεμόπαιγμα της κίνησης. Ο επεξεργαστής MetaBrain της Toshiba επιτρέπει στην τεχνολογία Active Vision M100HD να χρησιμοποιεί εκτιμήσεις 360 μοιρών και πολύπλοκους αλγόριθμους για τον υπολογισμό της κίνησης που απαιτείται από κάθε pixel. Οι φίλοι των αθλητικών προγραμμάτων ή των ταινιών δράσης θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της άψογης κίνησης στις εικόνες.

Μοναδική τηλεοπτική εμπειρία

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά ευχρηστίας προσφέρουν μοναδική τηλεοπτική εμπειρία. Η λειτουργία AutoView™ της Toshiba επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες τιμές για τις ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης, gamma, όξυνσης και κορεσμού των χρωμάτων της εικόνας κατά την αρχική διαμόρφωση, ενώ προσαρμόζει συνεχώς τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το φωτισμό του περιβάλλοντος και το υλικό που προβάλλεται στην οθόνη. Η διαδικασία της αυτόματης διαμόρφωσης επιτρέπει ακόμα και τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, καθώς μειώνει το επίπεδο του οπίσθιου φωτισμού όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες φωτισμού του χώρου.

Η λειτουργία εξισορρόπησης της στάθμης του ήχου Dolby® Volume διασφαλίζει τη σταθερή στάθμη της έντασης του ήχου που επιλέγεται από το χρήστη, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων ή κατά την αλλαγή των καναλιών. Ο ενσωματωμένος ισοσταθμιστής Audyssey EQ™ προσφέρει καθαρό, ομαλό και χωρίς παραμόρφωση ήχο σε όλο το χώρο, καθώς εξομοιώνει την απόκριση συχνότητας των κορυφαίων ηχείων υψηλής πιστότητας και διορθώνει τις συχνότητες που υπερισχύουν ή δεν αποδίδονται σωστά.

Η τεχνολογία SoundNavi προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του ήχου ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης της συσκευής, αμέσως μετά την καταχώριση των πληροφοριών από το χρήστη κατά τη διάρκεια ρύθμισης των αρχικών παραμέτρων της τηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό, οι τηλεοράσεις παρέχουν τον καλύτερο δυνατό ήχο, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία έχουν τοποθετηθεί – σε ένα έπιπλο ή στον τοίχο.

Αυτά τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά βοηθούν τους θεατές να απολαμβάνουν κάθε στιγμή την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου και εικόνας με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να προσαρμόζουν συνεχώς τις παραμέτρους χειροκίνητα.

Εργαλεία εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία AutoView™ συμβάλλει επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς μειώνει τη φωτεινότητα των λυχνιών LCD οπίσθιου φωτισμού κάθε φορά που το επιτρέπουν οι συνθήκες φωτισμού του χώρου και το υλικό που προβάλλεται στην οθόνη. Το Eco Panel με λυχνίες ψυχρής καθόδου (CCFL) της Toshiba έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας χάρη στην υψηλή διαφάνεια των ενσωματωμένων πάνελ LCD και μειώνει στο ήμισυ την ποσότητα του φωτός που απαιτείται για τον οπίσθιο φωτισμό, σε σύγκριση με τα συμβατικά πάνελ. Με τον τρόπο αυτό, το ECO panel λειτουργεί χρησιμοποιώντας λιγότερες λυχνίες ψυχρής καθόδου (CCFL) για τον οπίσθιο φωτισμό και, σε συνδυασμό με τη λειτουργία AutoView™, μπορεί να εξοικονομήσει έως 65% στην κατανάλωση ρεύματος σε σύγκριση με τηλεοράσεις 40”, οι οποίες χρησιμοποιούν συμβατικό πάνελ με λυχνίες ψυχρής καθόδου χωρίς τη λειτουργία AutoView™.

Οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας των τηλεοράσεων της νέας σειράς XV της Toshiba βελτιώνονται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία πλήρους απενεργοποίησης. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την πλήρη απενεργοποίηση της τηλεόρασης αντί της μετάβασής της σε κατάσταση αναμονής.

Το DLNA®, το λογότυπο DLNA κα το DLNA CERTIFIED™ είναι εμπορικά σήματα, σήματα υπηρεσιών ή σήματα πιστοποίησης της Digital Living Network Alliance.

Το Audyssey EQ™ είναι σήμα κατατεθέν της Audyssey Laboratories.

Το Dolby® και το σύμβολο του διπλού D είναι εμπορικά σήματα της Dolby Laboratories.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.