Tonis Sfinos: Ο μοναδικός απόλυτος έλληνας Star που πρώτα έκανε διεθνή καριέρα και μετά ήρθε στην Ελλάδα

Εδώ και 200 χρόνια, όπως όλοι έχετε παρατηρήσει, υπάρχει η αγονοία από πολλούς εγχώριους “σταρζ” να θέλουν να κάνουν διεθνή καριέρα. Ακόμη και η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ (ΑΕΣ για συντομία), Αννα Βίσση, προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει, τα ίδια αισθήματα που δημιούργησε στους Έλληνες χρήστες της, και στους ξένους διψασμένους για το “Tsoules” που το ρεφρέν πάει ως εξής:

You going out tonight with all the slut of the earth
Get ahead of possible new love
Find girls right to be happy and his mom
The pyre, the pyre with waterlesses

H “ΑΕΣ” είναι ένα μόνο παράδειγμα Έλληνίδος καλλιτέχνιδος που προσπάθησε να κάνει διεθνή καριέρα. Ακολούθησαν πολλοί άλλοι με την ίδια τύχη: Συναυλία Παρασκευή-Σάββατο σε μαγαζία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τoν Χειμώνα και “Διεθνή” καριέρα σε Ελληνικά νησιά με “διεθνείς” επισκέπτες το Καλοκαίρι.

Υπάρχει όμως κάτι ελπιδοφόρο που να κάνει κάθε έλληνα να μπορεί να πει “Ναι! Είμαι Έλληνας όπως και ο τάδε”; Ναι υπάρχει. Υπάρχει ο Ελληνοκαναδός καλλιτέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς και ακόμα παραπάνω που ακούει στο όνομα Τονης Σφίνος ή Tonis Sfinos στα Ελληνικά.

Ο Tonis Sfinos είναι ο μοναδικός Έλληνας του πλανήτη που αντίθετα με τους εγχώριους αστερίσκους (****) πρώτα έκανε διεθνή καριέρα και μετά γύρισε στην Ελλάδα να κάνει και “Ελληνική Καριέρα”. Είναι ο μοναδικός Ελληνοκαναδός που μπόρουσε να διατηρήση αποθηκευμένα μέσα του όλα αυτά που δημιουργούν εφίδρωση σε κάθε άνθρωπο που θα βρεθεί πολύ κοντά του.

Ποιος όμως είναι ο Tonis Sfinos; O Tonis Sfinos γεννήθηκε στα Καλάβρυτα μια Ανοιξιάτικη νύχτα του Οκτώβρη. Εκεί άνοιξε για πρώτη φορά τα φτερά του αλλά πολύ γρήγορα τα χρησιμοποίησε για να πετάξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Στον Καναδά που προσγειώθηκε έκανε τα πάντα: Από κουλουρτζής μέχρι και κράχτης στην Βάρη. Δεν ήταν ντροπή γι’αυτόν η δουλειά, αντίθετα τον βοήθησε να καλλιεργήσει όλα τα ταλέντα του ταυτόχρονα, σχεδόν την ίδια στιγμή.

Ακολούθησε εποχή ξέφρενων πάρτι για τον Toni Sfino. Πλέον όταν τον ρωτούσαν με τι ασχολείται απλά απαντούσε ότι είναι η ψυχη της παρέας. 60s, 70s, 80s όλα είχαν κοινό παρονομαστή τον Toni Sfinos. Μερικοί λένε ότι τα “s” από τα 60s, 70s, 80s προέρχονται από τα “s” του ονόματος του Tonis Sfinos… Δεν έχουν άδικο…

2010 έτος ορόσημο για τον  Tonis Sfinos: Έρχεται ξανα στην Ελλάδα που τόσο λάτρεψε και τόσο του έλειπε εκείνα τα δύσκολα δίλεπτα ανάμεσα στα ξέφρενα πάρτι του. Γύρισε πίσω σε μια δύσκολη στιγμή  που ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά είχε την ανάγκη ενός στηρίγματος, μιας σφήνας…

Με τον Tonis Sfinos ανάμεσα μας τίποτα πια δεν αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρα μας. Το μεσοπρόθεσμο δεν μας τρομάζει ενώ η Τρόικα θυμίζει ανέκδοτο της δεκαετίας του 1889. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να τον ακουμπήσουμε και εμείς μια φορά στο δασύτριχο στήθος του και να πάρουμε μια τρίχα με βία από εκει και να της αφήσουμε για κληρονομιά στα παιδιά μας μέσα σε ένα πλαστικό κουτάκι σαν και αυτά που βάζουν βίδες και καρφια στο Praktiker…

 

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.