Το 14814 δεν λειτουργεί εντελώς σωστά

Η ομάδα του akouseto.gr έμεινε ξάγρυπνη για να ακούσει αν το 14814 (το παλιό 141) λειτουργεί σωστά στην αλλαγή της ώρας που συμβαίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά). Το σύστημα που μας ενημερώνει για την ώρα έχει εκσυγχονιστεί πλέον και μας πληροφορεί και για την γιορτή της ημέρας! Πέραν τούτου αναμένοντας την αλλαγή της ώρας με το ακουστικό στο αφτί διαπιστώσαμε ότι το σύστημα δουλεύει λάθος!!!Δηλαδή αντί να περάσει από το 02:59:50 στο 04:00:00 συνέχισε στο 03:00:00 και δεν σταμάτησε εκεί συνέχισε στο 03:00:10 και από εκεί και πέρα έγινε 04:00:20 δευτερόλεπτα!Δηλαδή καθυστέρησε 20 δευτερόλεπτα για την αλλάγη της ώρας! Στο ηχητικό αποκλειστικό ντοκουμέντο του akouseto.gr τα 02:59:50 και 03:00:00 δεν ακούγονται πολύ απλά γιατί αυτό το χρονικό διάστημα μας ενημερώνει για τις ονομαστικές εορτές της ημέρας!Παρόλα αυτά ακούγεται το 03:00:10 και μετά το 04:00:20!Απολαύστε το!Παρότι η Επίσημη ώρα Ελλάδος μας διαβεβαιώνει ότι δεν χάνει χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορείτε να το διαπιστώσετε και στο Link του facebook που έχει η εταιρεία “http://el-gr.facebook.com/OraEllados“. Εδώ παραθέτουμε τι αναφέρει η εταιρεία για την αλλαγή ώρας:

Με βάση Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ισχύει γι’ όλα τα κράτη μέλη, ξημερώματα Κυριακής 25 Μαρτίου στις 03:00 ξεκινάει η θερινή ώρα – με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας – και οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία (1) ώρα μπροστά.
Μην ανησυχείτε όμως! Η τηλεφωνική υπηρεσία της Ώρας Ελλάδος, 14814, δεν χάνει χιλιοστό του δευτερολέπτου, αφού είναι συνδεδεμένη και συγχρονίζεται διαρκώς με τα ατομικά ρολόγια του Εργαστηρίου Χρόνου-Συχνότητας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας, τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδας σε θέματα μετρολογίας και μετρήσεων και σας παρέχει την Ώρα Ελλάδος με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια!

Καλώντας κάποιος, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον 5ψήφιο αριθμό 14814 μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να πάρει όλες τις πιο σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται για να ξεκινήσει ευχάριστα και αποδοτικά την ημέρα του, όπως:

• Ώρα Ελλάδας με ακρίβεια δευτερολέπτου.

[Γελοιογραφία: Πέτρος Τσιολάκης]

Related Articles

3 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • Ενημέρωσα την εταιρεία μέσω facebook και περιμένω απάντηση για το τόσο σημαντικό λάθος!

  • Το να χάσει χιλιοστό είναι άλλο θέμα… και το να σου πει τη σωστή ώρα είναι επίσης άλλο θέμα.

    αστοχία και τσάμπα ξενύχτι, όπως και για το φίλο που θα περιμένει ακόμα απάντηση :F

  • Και τι να το κανεις το 14814; Υπαρχουν ρολογια των 10 ευρω που συγχρονιζονται αυτοματα μεσω του DCF77.Υπαρχει το ιντερνετ και τα pc συγχρονιζονται αυτοματα με το time.nist.gov ειτε το time.windows.com
    Υπαρχει το freetimeanddate.com το οποιο χανει το πολυ μεχρι μισο δευτερολεπτο.
    Δηλαδη γιατι να καλεσεις το 14814 για να χρεωνεσαι; Μερικα περιπτερα κονομησαν και τσαμπα τεντες με διαφημιση το 14814 βεβαια.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.