Ο Steve Jobs παραιτήθηκε από CEO της Apple

Πολλοί το περίμεναν αλλά κανείς δεν το είχε πεί ποτέ ανοιχτά ότι δηλαδή η Apple μπορεί να υπάρχει και χωρίς τον Jobs. Η ασθένεια του ήταν σίγουρα μια από τις σοβαρότερες αιτίες της απόφασης του πρώην, πλέον, CEO της Apple αλλά ίσως είχε φτάσει και το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάσταση του όσο ακόμα είναι, ας πούμε, ακμαίος.

Ο Steve Jobs πριν από μερικές ώρες υπέβαλε την παραίτηση του στο Δ.Σ. της Apple με την οποία εγκαταλείπει την θέση του CEO που κατείχε. Στην επιστολή παραίτησης του δικαιολογεί την κίνηση του αυτή αναφέροντας αυτά που είπε και κατά το παρελθόν, οτι θα εγκαταλείψει την θέση αυτή όταν πια δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. Μάλλον αυτή η στιγμή έφτασε σήμερα.

Τι θα γίνει όμως με την εγκαταλελλημένη θέση; Ο ίδιος ο Steve Jobs προτείνει σαν διαδοχό του τον Tim Cook (COO) ο οποίος είχε αναλάβει ξανά τα καθήκοντα του Jobs όταν αυτό έλειπε εξαιτίας των αναγκών της θεραπείας του. Απ’ότι φαίνεται τα μέλη τουΔ.Σ. έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με τον Jobs σε σχέση με την επιλογή του.

         

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.