Η Sony παρουσιάζει τις πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με Full HD βίντεο

Η Sony ανακοινώνει σήμερα πέντε νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™, με τις οποίες θα μπορέσετε εύκολα να τραβήξετε φωτογραφίες αντίστοιχης ποιότητας με τις DSLR, εκπληκτικές φωτογραφίες 3D και υψηλής ποιότητας Full HD βίντεο.

Η Sony σχεδίασε πέντε νέες, καινοτόμες Cyber-shot™ των 16.2 megapixel (μοντέλα DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX9 και DSC-WX7), οι οποίες είναι οι πρώτες compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με δυνατότητα 3D φωτογράφισης (λειτουργία 3D Still Image™) με τη χρήση ενός μόνο φακού και του αισθητήρα. Επιπλέον, η Cyber-shot™ TX100V είναι η πρώτη compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα εγγραφής Full HD (1920 x 1080/50p) βίντεο προοδευτικής σάρωσης (progressive video) για ομαλή αποτύπωση εικόνας όταν φωτογραφίζετε κινούμενα αντικείμενα.

Η TX100V είναι επίσης η πρώτη Cyber-shot™ της Sony με οθόνη αφής OLED 8,8 εκ. (3,5 ιντσών), η οποία προσφέρει βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου και πλούσια χρώματα, ενώ είναι πιο λεπτή και έχει μικρότερο χρόνο απόκρισης από τις περισσότερες οθόνες LCD – ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γυρίζετε βίντεο.

Εξελιγμένη εγγραφή βίντεο

Η Cyber-shot™ TX100V εγγράφει 50 Full HD (1920 x 1080) καρέ προοδευτικής σάρωσης ανά δευτερόλεπτο «50p», και εξασφαλίζει ακόμη ομαλότερη αναπαραγωγή βίντεο στα σπορ και σε άλλες περιπτώσεις με σκηνές έντονης κίνησης. Η DSC-TX10, η DSC-HX7V, η DSC-WX9 και η DSC-WX7 εγγράφουν βίντεο με κρυστάλλινη εικόνα σε 50i και φορμά 1080 AVCHD.

Για την εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών υπάρχουν ξεχωριστά πλήκτρα, ενώ η λειτουργία «Dual Rec» σας επιτρέπει να βγάζετε ταυτόχρονα ολοκάθαρες φωτογραφίες χωρίς να διακόπτετε την βιντεοσκόπηση (το Dual Rec δεν υποστηρίζεται στην λειτουργία 50p).

Δημιουργήστε δικό σας περιεχόμενο 3D

Η Sony σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας 3D περιεχόμενο το οποίο μπορείτε να απολαύσετε σε ένα σύστημα Ηome Cinema με 3D TV. Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες 3D με τη λειτουργία «3D Sweep Panorama™» ή τη νέα λειτουργία «3D Still Image». Στη λειτουργία 3D Still Image, η μηχανή τραβάει δύο συνεχόμενες λήψεις σε διαφορετικές θέσεις εστίασης για να υπολογίσει το βάθος και δημιουργεί άλλη εικόνα για το δεξί και άλλη για το αριστερό μάτι, ώστε να πετύχει το 3D εφέ. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το απολαύσετε σε εικόνα 2D ή 3D σε συμβατές τηλεοράσεις 3D, όπως η νέα BRAVIA KDL-HX820 (απαιτούνται επίσης συμβατά HDMI καλώδια 3D και 3D γυαλιά active shutter).

Οι νέες Cyber-shot™ διαθέτουν επίσης λειτουργία 3D Sweep Panorama™, η οποία σας επιτρέπει να βγάζετε πανοραμικές φωτογραφίες με το στιγμιαίο πάτημα ενός κουμπιού και μία κίνηση σάρωσης. Όλα τα καρέ συρράπτονται αυτόματα και δημιουργούν πανοραμικές φωτογραφίες 3D, γεμάτες λεπτομέρεια.

Αυτές οι φωτογραφικές μηχανές θα σας κάνουν να δείτε τις φωτογραφίες σας με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο. Αντίθετα με τη λειτουργία 3D Sweep Panorama™, η οποία σας επιτρέπει να δείτε τις 3D φωτογραφίες σας σε συστήματα συμβατά με 3D τηλεοράσεις, η λειτουργία Sweep Multi Angle™ σας επιτρέπει να πετύχετε μια προσομοίωση 3D στην οθόνη της Cyber-shot™, απλά γέρνοντας τη μηχανή δεξιά και αριστερά. Αυτή η λειτουργία καταγράφει 15 εικόνες από διαφορετική γωνία, τις συνθέτει και δημιουργεί ένα εφέ προσομοίωσης 3D στην οθόνη της μηχανής.

Τεχνολογία εύκολης επιλογής μενού

Με τις βελτιωμένες λειτουργίες Superior Auto™ και Intelligent Auto™, όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot™ μπορούν να αναγνωρίζουν αυτόματα μια μεγάλη ποικιλία κοινών συνθηκών λήψης, συνδυάζοντας μέχρι και έξι υψηλής ταχύτητας εκθέσεις του κάδρου, δημιουργώντας μια ενιαία εικόνα με μεγαλύτερη ευκρίνεια, βέλτιστο δυναμικό εύρος και χαμηλότερα επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Ένας ενσωματωμένος οδηγός (In-Camera Guide) στο μενού της μηχανής, σας προσφέρει on-screen βοήθεια χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το εγχειρίδιο χρήσης (o οδηγός In-Camera Guide δεν είναι διαθέσιμος στα μοντέλα W510 και W530).

Η λειτουργία Background Defocus τραβάει δύο καρέ με υψηλή ταχύτητα με διαφορετική ρύθμιση εστίασης και τα συνδυάζει για να δημιουργήσει μια φωτογραφία που μοιάζει με μιας DSLR, με το θέμα σας ευκρινώς εστιασμένο μπροστά από ένα φόντο ελαφρώς ή έντονα απεστιασμένο. Η λειτουργία Soft Skin ομαλοποιεί σημεία της επιδερμίδας που ξεχωρίζουν, ενώ η λειτουργία Natural Flash διορθώνει τη χρωματική ισορροπία για περισσότερο φυσικές λήψεις. Και τα πέντε νέα μοντέλα προσφέρουν εγγραφή υπερ-υψηλής ταχύτητας με 10 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) σε πλήρη ανάλυση και 16,2 megapixel.

Με ένα φακό Sony G lens με οπτικό zoom 10x στο σώμα μιας compact φωτογραφικής μηχανής, η Cyber-shot™ HX7V διαθέτει ενσωματωμένο GPS και ηλεκτρονική πυξίδα και καταγράφει τη θέση και τη διεύθυνση κατά την οποία έχει τραβηχτεί η φωτογραφία. Η WX9 διαθέτει έναν ευρυγώνιο, φωτεινό φακό 25mm με zoom 5x και οθόνη LCD Xtra Fine 921,6K 7,5 εκ (3 ιντσών) για τέλειες φωτογραφίες τοπίων ή ομαδικών πορτρέτων.

Η DSC-TX100V, η DSC-TX10, η DSC-HX7V, η DSC-WX9 και η DSC-WX7 είναι οι πρώτες Cyber-shot™ της Sony με σύστημα βελτίωσης Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HDR – High Dynamic Range) το οποίο συνδυάζει τις φωτεινές, σκοτεινές και μεσαίου φωτισμού περιοχές από τρεις διαφορετικές λήψεις δημιουργώντας μια ρεαλιστική φωτογραφία, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Ανθεκτική σχεδίαση

Η Cyber-shot™ TX10 των 16.2 megapixel είναι αδιάβροχη, αλλά και ανθεκτική σε χτυπήματα, στη σκόνη και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο και φωτογραφιών 3D και διαθέτει λειτουργία Intelligent Sweep Panorama™, οθόνη αφής 7,5 εκ. (3 ιντσών) και αισθητήρα Exmor R™ CMOS, ο οποίος εξασφαλίζει καθαρές, ευκρινείς φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αδιάβροχη μέχρι και σε βάθος 5 μέτρων, η TX10 σας χαρίζει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες αλλά και πανοραμικές εικόνες και Full HD 1080i βίντεο με τους φίλους σας, την οικογένεια ή τα κατοικίδιά σας, ακόμα και κάτω από το νερό. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε από τους τροπικούς ως την κορυφή του βουνού στην επόμενή σας εξόρμηση στα χιόνια, αφού η TX10 αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι και -100C, για να πάρετε υπέροχες φωτογραφίες.

Η TX10 δεν αντέχει μόνο στην παγωνιά, αλλά –παρόλη τη λεπτή της σχεδίαση– είναι ανθεκτική και σε πτώσεις από ύψος μέχρι και 1,5 μέτρο. Επιπλέον, χάρη στην αεροστεγή κατασκευή της δεν επηρεάζεται από τη σκόνη, κι έτσι μπορείτε να την πάρετε μαζί σας όση σκόνη κι αν σκοπεύετε να… σηκώσετε.

Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot™ είναι συμβατά με τη σειρά καρτών μνήμης SDHC υψηλής ποιότητας της Sony, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τη Cyber-shot™, αλλά επίσης και μια άριστη επιλογή για φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και κάθε τύπου συσκευή άλλων κατασκευαστών, συμβατή με κάρτες SD/SDHC. Η προσιτή σειρά Essential Series και η Experience Series συμπληρώνονται από τη ναυαρχίδα της γκάμας, τη σειρά Expert Series (Class 10), για φωτογράφους που απαιτούν κορυφαία χωρητικότητα και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot θα είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία χρωμάτων από τον Μάρτιο του 2011.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.