Είναι νόμιμη η αλληλογραφία στον Άγιο Βασίλη;

Όπως όλοι πολύ καλά ξέρουμε ο “Αγιος Βασίλης” ή καλύτερα o “Santa Claus”, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ σαν αυτό που προσπαθούν να μας ενυπώσουν στον εγκέφαλο: To χοντρούλι κοκκινοφορεμένο αιωνόβιο γερούλι με την λευκή γενιάδα, τα κόκκινα μαγουλάκια που έχει υπό την κατοχή του μια ντουζίνα ιπτάμενους ταράνδους που σέρνουν με ακραίες ταχύτητες ένα έλκηθρο που χωράει άπειρα δώρα τα οποία μοιράζονται δωρεάν στους παραλήπτες τους σε μια μέρα σε ολόκληρη την Γη.

Όπως φαίνεται και από την τελευταία μακροσκελή πρόταση το σενάριο έχει κάποια προβλήματα:

  1. Αιωνόβιος Γέρος: Απ’οσο ξέρουμε έως σήμερα, ποτέ δεν υπήρξε άνθρωπος που να έζησε την τρίτη ηλικία του για πάνω από 70 χρόνια.
  2. Ιπτάμενοι τάρανδοι: Είναι δυνατόν;! Ας σοβαρευτούμε λίγο. Οι τάρανδοι δεν πετάνε. Δεν είναι κατασκευασμένοι για να πετάνε. Δεν έχουν προπέλα ουτε τουρμπίνα, δεν έχουν φτερά, δεν έχουν καν το κατάλληλο ουριαίο τμήμα.
  3. Έλκηθρο με άπειρη χωρητικότητα: Αν υπάρχει το σακίδιο του Sport Billy τότε υπάρχει και αυτό το έλκηθρο. Κανένα από τα δύο δεν υπάρχει.
  4. Δωρεάν Δώρα: Ποιος τα πληρώνει; Ποιος τα κατασκευάζει; Αν υποθέσουμε ότι τα κατασκευάζουν τα Ξωτικά (οι Εθελοντές Σκλάβοι του Αγίου) τότε το υποτιθέμενο Ροβανιέμι θα έπρεπε να είναι όσο η Κίνα και μερικά στρέμματα παραπάνω. Δεν είναι.
  5. Αποστολή και παραλαβή σε μία μέρα: Γελοίο. Ας μην το συζητάμε. Ακόμα και τα Ελ.Τα.θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω.

Με αυτά τα προφανέστατα αποδείξαμε ότι ο “Αγιος Βασίλης”, το ερυθρόλευκο δημιούργημα της Coca Cola και των εμπόρων, δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ. Τι γίνεται όμως με τα γράμματα που τα παιδιά ανυποψίαστα στέλνουν σε κάποιον που δεν υπάρχει; Γράμματα στα οποία περιγράφουν τις επιθυμίες τους, υλικές και πνευματικές, την συμπεριφορά τους και σχεδόν πάντα τα ακριβή στοιχεία και την διεύθυνση τους. Ποιος τα λαμβάνει και με ποιον τρόπο επεξεργάζεται αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που του προσφέρονται χωρίς κανένα αντάλλαγμα;

Τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω: Που είστε κύριοι και κυρίες τις Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Γιατί κωφεύετε έτσι απλά σε μια περίπτωση κλοπής προσωπικών δεδομένων χωρίς να προχωρείτε σε κυρώσεις; Υπάρχει κάποιου είδους συνεργασίας της Αρχής με την Υπηρεσία Διαχείρισης Αγιου Βασίλη; Περιμένουμε απάντηση.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

  • xaxaxaxa <>! anyway…kapou eixa akousei oti uphrxe eidikh uphresia sta elta pou sugkentrwnan ola auta ta grammata.ara gia plhrofories sta elta prepei na apeu8un8oume. :)

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.