Πρόγραμμα Βιωματικής Επιχειρηματικότητας Φοιτητών από την “Αφοι Κολομβούνη Α.Ε.”

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι φοιτητές που αποφοιτούν από την σχολή τους, παρόλο που έχουν περίπου όλα τα γνωσιακά θεωρητικά εφόδια, στερούνται της “εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας”, της εμπειρίας ώστε να εφαρμόσουν τι θεωρητικές τους γνώσεις πάνω σε κάποιο προιόν, πάνω σε κάποια διαδικασία, πάνω σε κάποια ανάγκη χωρίς να χρειαστεί να προσκρούσουν στο πρώτο σκόπελο της νέας τους πραγματικότητας.
Αν και στα ΑΤΕΙ υπάρχει η υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση σε εταιρίες των αντίστοιχων κλάδων, η δυνατότητα εμπέδωσης των διαδικάσιων και της σφαιρικής κατάρτησης, ακόμα και σε θέματα που τελικά αφορούν και το κύριο μέρος μιας ειδικότητας, είναι συχνά αδύνατη. Στα ΑΕΙ η πρακτική εξάσκηση συνήθως δεν υπάρχει με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να είναι αναγκασμένοι να πέσουν στα “βαθιά” αφού η εμπειρία τους περιορίζεται, τις περισσότερες φορές, σε θεωρητικές γνώσεις του αντικειμένου τους. Αυτό βεβαια δεν είναι κατ’ ανάγκην όλεθρός αλλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι συνθήκες ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις.
Μια εξαιρετικά αξιοσημείωτη προσπάθεια, μοναδική ίσως στα ελληνικά δεδομένα, είναι αυτή που γίνεται από την εταιρία εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών “Αφοί Κολομβούνη Α.Ε.” και συγκεκριμμένα τον Στέλιο Κολομβούνη που “τρέχει” το συγκεκριμμένο πρόγραμμα. Μέσα από το “Πρόγραμμα Βιωματικής Επιχειρηματικότητας Φοιτητών” οι συμμετέχοντες φοιτητές θα έχουν την τύχη να δουν από πολύ κοντα όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια επιχείρηση του είδους: Από την εργασία στην αποθήκη μέχρι την λιανική πώληση στον τελικό πελάτη, από την ενημέρωση του πελάτη μέσα σε ένα κατάστημα μέχρι την λήψη αποφάσεων στο Δ.Σ. Τέτοιου είδους εκπαιδευση- απόκτησης εμπερίας παρέχονται από τις εταιρίες μόνο στα υψηλόβαθμα στελέχη τους και με γνώμονα αυτό και μόνο η προσφορά αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

FAQ

Τι είναι αυτό το πρόγραμμα;
Το πρόγραμμα Βιωματικής Επιχειρηματικότητας Φοιτητών είναι ένα πρόγραμμα προσφοράς επιχειρηματικής εμπειρίας σε τελειόφοιτους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ζήσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, από κοντά, μια ελληνική οικογενειακή εταιρία λιανικού εμπορίου.

Ποιοι είναι η Αφοί Κολομβούνη ΑΕ;
Η εταιρία Αφοί Κολομβούνη ΑΕ είναι μια ελληνική, οικογενειακή εταιρία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1977 στην Ηλιούπολη της Αθήνας από δύο αδέλφια από τα Ιωάννινα το Σωτήρη και Χρήστο Κολομβούνη ως ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Σιγά σιγά και με σταθερά βήματα, η εταιρία έχει αυτή τη στιγμή 5 φυσικά καταστήματα και το ηλεκτρονικό της κατάστημα, απασχολεί 95 άτομα προσωπικού, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 22.000.000 € και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές υγιής οικογενειακές εταιρίες του χώρου με μια καθαρή οικονομική θέση που το επιβεβαιώνουν οι ισολογισμοί της όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε φοιτητές (άνδρες, γυναίκες) που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους σε οποιαδήποτε σχολή στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία της λειτουργίας, οργάνωσης και διοίκησης μιας ελληνικής οικογενειακής εταιρίας λιανικού εμπορίου.

Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις των αιτούντων;
Να είναι φοιτητές (άνδρες, γυναίκες) σε οποιαδήποτε σχολή, δημόσια ή ιδιωτική στην Ελλάδα
Να βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών τους
Να είναι ηλικίας 20-24 ετών
Να έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ζήσουν από κοντά τη δομή, οργάνωση και λειτουργία μιας ελληνικής οικογενειακής εταιρίας λιανικού εμπορίου σε πλήρη απασχόληση
Η κάθε ομάδα δε μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.

Που θα βρω το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος;
Το πλήρες χρονοδιάγραμμα βρίσκεται εδώ.

Που μπορώ να δηλώσω ενδιαφέρον;
Συμπληρώστε απλά την φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Που θα απευθυνθω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα;
Στον Στέλιο Κολομβούνη stelios[at]kolomvounis.gr ή μέσα από το blog του προγράμματος στην διεύθυνση http://pvef.blogspot.com

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.