Πως έγινε τόσο δημοφιλές το πόκερ στις μέρες μας;

Τα τελευταία περίπου 30 χρόνια το πόκερ έχει αυξήσει σημαντικά την διείσδυσή του στην κοινωνία, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη χώρα μας. Μπορεί παραδοσιακά στη χώρα μας να παίζονταν σχεδόν σε καθολικό βαθμό η πόκα, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το πόκερ αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή των περισσοτέρων παικτών.
Το ερώτημα που προκύπτει απ’ τα παραπάνω δεδομένα είναι το που οφείλεται αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για το πόκερ. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τους λόγους στο παραπάνω ερώτημα.
Η πρώτη σημαντική παράμετρος αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται τάσεις στην παγκόσμια κουλτούρα. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, και πιο συγκεκριμένα τις αγγλόφωνες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που τις βλέπουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στην υφήλιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αύξηση της παρουσίας του πόκερ στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, αλλά και αύξηση των αναφορών στο πόκερ. Μέχρι και στο φουτουριστικό Star Trek του 24ου αιώνα, τα μέλη του πληρώματος του διαστημοπλοίου Enterprise έπαιζαν συχνά-πυκνά πόκερ!
Ο τρόπος που λειτουργεί ο συγκεκριμένος μηχανισμός καλλιέργειας τάσεων έχει διαχρονικά αποδείξει την αξία του με χειροπιαστά παραδείγματα. Δεν είναι καθόλου λίγες οι περιπτώσεις που ο κόσμος έχει υιοθετήσει πληθώρα παρόμοιων τάσεων, από το ρουχισμό μέχρι το lifestyle.
Η δεύτερη σημαντικότερη παράμετρος, και μεταγενέστερη σε χρονολογική σειρά, είναι το διαδίκτυο και η εξάπλωσή του. Ενώ στην εποχή προ διαδικτύου το στήσιμο μιας παρτίδας πόκας σε ένα Ελληνικό σπίτι ήταν αρκετά πολύπλοκη υπόθεση (χρειάζονταν άτομα που γνώριζαν το παιχνίδι, μέρος και βολικός χρόνος συνάντησης, διαθεσιμότητα των παικτών), σήμερα με λίγα κλικ ο καθένας μπορεί να παίξει ανά πάσα στιγμή πόκερ δωρεάν  με αντιπάλους απ’ όλο το κόσμο, εύκολα και γρήγορα.
Αυτή η ευκολία στη πρόσβαση δεν άργησε να φέρει φαινόμενα ραγδαίας αύξησης στο παιχνίδι του poker, είτε μέσω κοινωνικών δικτύων, είτε μέσα από εξειδικευμένες αίθουσες πόκερ όπως η PokerStars: www.pokerstars.com/gr/ . Σήμερα υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες πλατφόρμες πόκερ μέσω διαδικτύου με τον παίκτη να έχει ένα σημαντικότατο εύρος επιλογών. Ως συνέπεια αυτού, υπάρχει και μεγάλη εμπορική προώθηση του πόκερ από τις διάφορες πλατφόρμες η οποία διευρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιταχυνόμενη ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Για τον Έλληνα παίκτη τόσο η τηλεόραση όσο και το διαδίκτυο εισήγαγαν κάποιες νέες παραμέτρους στο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα τα τουρνουά πόκερ τα οποία, σε γενικές γραμμές, του ήταν άγνωστα. Σήμερα μπορεί να παίξει σε κάποιο τουρνουά, είτε freeroll, είτε με συμμετοχή επί πληρωμή, που του δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσει σημαντικά ποσά με ελάχιστη έκθεση σε κίνδυνο.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.