Ποντίκι από την Fujitsu εξ’αρχης καταδικασμένο

Νέο οικολογικό ποντίκι, μετά την επιτυχία του πληκτρολογίου, αποδεικνύει ότι τα περιφερειακά υψηλής ποιότητας δεν χρειάζονται πλαστικό

23 Μαρτίου 2011– Η Fujitsu ανακοίνωσε, πριν λίγες μέρες, το πρώτο βιοδιασπώμενο ποντίκι για υπολογιστή, χωρίς καθόλου πλαστικό. Υποκαθιστώντας το πλαστικό με ανανεώσιμα υλικά, το οικολογικό ποντίκι είναι 100 τοις εκατό ανακυκλώσιμο.

Κατασκευασμένο από ARBOFORM® και BIOGRADE®, υποκατάστατα του πλαστικού που σέβονται το περιβάλλον, το ποντίκι M440 ECO της Fujitsu προστίθεται, μαζί με το πληκτρολόγιο KBPC PX ECO, στη σειρά εξαρτημάτων που κατασκευάζονται από ανανεώσιμα υλικά – βοηθώντας στην κατάργηση από την παραγωγική διαδικασία της χρήσης πόρων πετρελαϊκής προέλευσης, όπως το σκληρό πλαστικό και το PVC.

Με τη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών από ανανεώσιμες πηγές, η Fujitsu προωθεί τη βιώσιμη παραγωγή και βοηθά στον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά την παραγωγική διαδικασία. Στο τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος, στις χωματερές θα καταλήξουν λιγότερες ποσότητες πλαστικού – αφού το ποντίκι είναι κατασκευασμένο από 100 τοις εκατό βιοδιασπώμενα υλικά.

Πέρσι, η Fujitsu ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου πληκτρολογίου από ανανεώσιμα υλικά, αντικαθιστώντας το 45 τοις εκατό των πλαστικών εξαρτημάτων του πληκτρολογίου με υλικά από ανανεώσιμες πηγές. Το πληκτρολόγιο KBPC PX ECO σημείωσε τεράστια επιτυχία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fujitsu, με τη μετάβαση σε ανανεώσιμα υλικά για αυτό το προϊόν, εξοικονομεί περίπου 60.000 κιλά πλαστικού το χρόνο.

Με το ποντίκι M440 ECO, η Fujitsu συνεχίζει να επισημαίνει ότι η χρήση πράσινης τεχνολογίας δεν σημαίνει και συμβιβασμούς στην ποιότητα, τις δυνατότητες ή την απόδοση. Το ECO μοιάζει με ποντίκι υψηλής ποιότητας από πλαστικό και προσφέρει τα πλέον εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν τροχό κύλισης και μεγάλη ακρίβεια, χάρη στον οπτικό αισθητήρα των 1000 dpi.

Το ποντίκι M440 ECO είναι πιο άνετο στη χρήση από τα μοντέλα από πλαστικό, αφού το κέλυφος από BIOGRADE έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα από άλλα ανανεώσιμα υλικά, καθιστώντας δυνατή μια εργονομική σχεδίαση που επικεντρώνεται στην άνεση του χρήστη και είναι κατάλληλη τόσο για αριστερόχειρες όσο και για δεξιόχειρες.

Όπως δήλωσε ο κύριος Rajat Kakar, αντιπρόεδρος Workplace Systems της Fujitsu Technology Solutions: “Με μικρά βήματα πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε ότι είναι δυνατό να καταργήσουμε τη χρήση μη ανανεώσιμων πηγών από τον κύκλο ζωής της πληροφορικής. Η Fujitsu επισημαίνει τη δέσμευσή της για καινοτόμα πράσινα προϊόντα για επιτραπέζια συστήματα, ξεκινώντας από το νέο ποντίκι ECO και φτάνοντας μέχρι την επιλογή υπολογιστών proGREEN. Επιλέγοντας αυτό το ποντίκι, οι επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον μπορούν να είναι ήσυχες ότι συνεισφέρουν στη μείωση των εκπομπών CO2 χωρίς θυσίες στην αντοχή ή στην άνεση – και χωρίς αυξημένο κόστος.”

   

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.