Πόνος στην πλάτη

Πόνος στην πλάτη

 

Κάθε μέρα ακούω ανθρώπους γύρω μου να παραπονιούνται ότι έχουν πόνους στη πλάτη και τον αυχένα. Ακόμα και εγώ ο ίδιος όταν είμαι κουρασμένος πονάω στα ίδια σημεία.Πριν προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, ας δούμε λίγο την ανατομία της πλάτης και του αυχένα.

Κοιτώντας το σώμα μας από πίσω, καταρχήν, διακρίνουμε ένα μεγάλο μυ που ξεκινά από τον αυχένα μας και φτάνει στο μέσω της σπονδυλικής στήλης και λέγεται τραπεζοειδής. Κάτω ακριβώς από αυτόν το μυ είναι ένας άλλο μεγάλος μυς που φτάνει μέχρι  τη μέση μας και λέγεται πλατύς ραχιαίος. Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι μύες που υπάρχουν στην επιφάνεια της ράχης μας. Επίσης, πάνω από τη βάση του κρανίου μας μέχρι τη κλείδα μας, υπάρχει ο στερνοκλειδομαστοειδής μυς που είναι πάρα πολύ σημαντικός στις κινήσεις της κεφαλής μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αν σκίσουμε αυτούς τους μύες και τους βγάλουμε, θα δούμε από κάτω τους πολλούς άλλους μύες, με βασικούς τον μείζων ρομβοειδή (ακριβώς κάτω από το τραπεζοειδή), τον σπληνιοειδή (ακριβώς πάνω στον αυχένα μας), τον υπερακάνθιο (μέσα στη κοιλότητα/βοθρίο στο άνω μέρος της ωμοπλάτης) και τον υπακάνθιο (πάνω ακριβώς στο οστό της ωμοπλάτης).

Pages: 1 2

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.