Σύνδεση ΟΤΕ στον Όλυμπο

gwsosapostolidis

Στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.697 μέτρων (!), υπάρχει πλέον δυνατότητα επικοινωνίας -τηλεφωνία & internet- χάρη στον ΟΤΕ.

Στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», που διαχειρίζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό κτίσμα στην χώρα μας σε τέτοιο υψόμετρο!

Το καταφύγιο, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, λειτουργεί σε καθημερινή βάση τη θερινή περίοδο, από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Οκτωβρίου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα. Τη χειμερινή περίοδο, λόγω του υψομέτρου, των μεγάλων αποστάσεων αλλά και της δυσκολίας ανεφοδιασμού & μεταφοράς υλικών, λειτουργεί μόνο κατόπιν συνεννοήσεως για την εξυπηρέτηση οργανωμένων ορειβατικών ομάδων. Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» καλύπτει βασικές ανάγκες διανυκτέρευσης, θέρμανσης και σίτισης των ορειβατών και επισκεπτών. Όμως, μέχρι σήμερα, η επικοινωνία σε αυτό το υψόμετρο, ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δεν ήταν εφικτή.

Ομάδα τεχνικών του ΟΤΕ από την Κατερίνη και τη Βέροια πραγματοποίησε πορεία 7 και πλέον ωρών στον Όλυμπο, προκειμένου να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεφωνοδότηση του καταφυγίου. Σήμερα, λειτουργούν δύο τηλεφωνικές συνδέσεις με δυνατότητα dial-up internet: μία στον κοινόχρηστο χώρο του καταφυγίου -όπου είναι δυνατή η κλήση προς αριθμό έκτακτης ανάγκης, καθώς και η πραγματοποίηση κλήσεων με τη χρήση χρονοκάρτας- και μία στο χώρο του κυλικείου, ενώ έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν έως και 4 τηλεφωνικές συνδέσεις. Μεταξύ των αναγκαίων εργασιών, περιλαμβάνονταν η τοποθέτηση κεραίας, η οποία μοιάζει με τις γνωστές κεραίες της τηλεόρασης, στη στέγη του καταφυγίου, καθώς και στο κτίριο του ΟΤΕ στη Ρητίνη Πιερίας, αφού υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των δύο σημείων.

Χάρη στον επαγγελματισμό και τον ζήλο των τεχνικών του ΟΤΕ, πλέον όλοι όσοι ανεβαίνουν στο ψηλότερο καταφύγιο της χώρας, για να θαυμάσουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του εθνικού δρυμού, έχουν δυνατότητα επικοινωνίας.

Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα που καταδεικνύει ότι ο ΟΤΕ επενδύει στην ελληνική περιφέρεια, διασφαλίζοντας την άρτια επικοινωνία και καλύπτοντας τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

[PR, photo via teo de pap]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.