Ο όμιλος “Υγεία” προσφεύγει στο ΣτΕ για την λειτουργία του “Γαία”

Όμιλος Υγεία

Ο Όμιλος “Υγεία” που περιλαμβάνει το νοσκοκομείο “Υγεία” και τα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ” προσέφυγε στο συμβούλιο της επικρατείας ώστε να διερευνηθεί η νομιμότητα ή όχι της λειτουργίας του νέου μαιευτηρίου “Γαία” που έχει ήδη διαμορφωθεί μέσα στον χώρο του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Η επιχειρούμενη σύμπραξη μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία «ΓΑΙΑ», συμφερόντων Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του νοσοκομείου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με συνεντεύξεις τύπου και άλλες επικοινωνιακές πρακτικές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία οποιασδήποτε νοσηλευτικής μονάδας είναι η τήρηση των νόμων και στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει συμβεί.

Η εταιρεία μας είχε πλήρως και λεπτομερώς ενημερώσει την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την προφανή καταστρατήγηση των νόμων που διέπουν την χορήγηση αδειών, τη λειτουργία κλινικών, αλλά και των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ανασταλεί και να ακυρωθεί η Άδεια Λειτουργίας που χορηγήθηκε στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν παραμονές εκλογών, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ακόμα και από τις υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου.

Ελπίζουμε πως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν θα παρασυρθεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα, θα εξετάσει το θέμα στην ουσία του και θα διασφαλίσει την τήρηση των νόμων και του υγιούς ανταγωνισμού, στα πλαίσια του οποίου ο Όμιλός μας δραστηριοποιείται για τριάντα και πλέον έτη.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.