Για 2η συνεχή χρονιά ο Δημήτρης Δεληγιάννης νικητής του Ράλλυ Αιγαίου

Ραλλυ Αιγαίου

Τέλος στην παράδοση που ήθελε κανένα σκάφος να μην μπορεί να κερδίσει για 2η συνεχή χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου, έβαλε φέτος ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Δεληγιάννης με το σκάφος Life Φρεσκοστυμμένο –  Booker.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης και το έμπειρο πλήρωμά του κατάφεραν αυτό που ο ίδιος είχε ευχηθεί στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του 46ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με επίσημο χορηγό τη Mercedes-Benz Ελλάς. Έγινε δηλαδή ο πρώτος που πανηγυρίζει την επικράτησή του στον κορυφαίο αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας, για 2η συνεχόμενη χρονιά. 

Για να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία το σκάφος Life Φρεσκοστυμμένο – Booker, χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του και να κερδίσει και το 4ο και μεγαλύτερο σκέλος του φετινού αγώνα, από τη Σάμο στο Σούνιο, συνολικής απόστασης 135 ναυτικών μιλίων. Μια ιστιοδρομία που εκτός από την αγωνία, αφού στην εκκίνησή της δεν είχε κριθεί τίποτα, επεφύλασσε για τους αγωνιζόμενους ακραίες και απαιτητικές καιρικές συνθήκες: από άπνοια μέχρι και πολύ ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 8 Μποφόρ.

Στις 2 ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρύμα ανοικτά του Φαλήρου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε και τυπικά το 46ο Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Δεληγιάννης σφράγισε την επιτυχία του κερδίζοντας την πρώτη, ενώ η δεύτερη ακυρώθηκε λόγω ασθενών ανέμων.

Στην κατηγορία IRC, πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος Optimum 3 – Garmin των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου που σε όλον τον αγώνα δεχόταν την πίεση του σκάφους Α35 του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη.

Τυπικά η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Επάθλων στους νικητές του 46ου Ράλλυ Αιγαίου, παρουσία όλων των συμμετεχόντων και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

H G4S Telematix υποστηρίζει και φέτος το Ράλλυ Αιγαίου, προσφέροντας έξυπνες καινοτόμες λύσεις για την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα από το www.aegeanrally.gr.

Τελικά αποτελέσματα Γενικής Βαθμολογίας

Κατηγορία ORCi A που αναδεικνύει τον νικητή του Ράλλυ Αιγαίου:

ΘΕΣΗ – ΣΚΑΦΟΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

1. LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ – BOOKER – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

2. BANA BIOLETA 3 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΚΑΡΗΣ

3. ALPHA BANK – ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας IRC, πρώτο ήταν το OPTIMUM 3 – GARMIN των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου, στα ORCi N το SERENDIPITY του Π. Χατζηκυριακάκη, ενώ στα ORC Club το σκάφος MAISTROS της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτη τον Ανέστη Καραγιαννίδη.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.