Νέοι επεξεργαστές από την Intel στη CES 2011

Με τις πωλήσεις των υπολογιστών να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο την ημέρα, η Intel Corporation παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Intel® Core™, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της CES 2011.

Στη διάρκεια της παρουσίασης η Intel έδωσε έμφαση σε αρκετές νέες, εκπληκτικές λειτουργίες, και παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία νέων συνεργασιών και υπηρεσιών, μέσα από τις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκομίζουν μια εντελώς νέα εμπειρία. Περισσότερα από 500 νέα μοντέλα επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών αναμένεται να κατασκευαστούν μέσα στην επόμενη χρονιά, από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές OEMs σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι λειτουργίες Intel® Insider™ και Intel® Quick Sync Video, καθώς και η νέα έκδοση του βραβευμένου Intel® Wireless Display (WiDi), το οποίο αποκτά πλέον δυνατότητες 1080p HD και ειδική λειτουργία προστασίας content protection για εκείνους που επιθυμούν να στέλνουν premium HD content από την οθόνη του φορητού τους υπολογιστή, στην τηλεόραση τους. Η Intel αποκάλυψε επίσης τη συνεργασία της με εταιρείες όπως η CinemaNow*, η Dixons Retail plc*, η Hungama* Digital Media Entertainment, η Image Entertainment*, η Sonic Solutions*, η Twentieth Century Fox Home Entertainment* και η Warner Bros. Digital Distribution*.

“Οι νέοι επεξεργαστές Intel® Core™ 2ης γενιάς αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο βήμα προόδου σε επίπεδο υπολογιστικής ισχύος και λειτουργιών, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη γενιά επεξεργαστών του παρελθόντος,” δηλώνει ο κ. Mooly Eden, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του PC Client Group στην Intel. “Οι ενσωματωμένες λειτουργίες και οι δυνατότητες των νέων επεξεργαστών όσον αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία οπτικού υλικού, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Παράλληλα, συνδυάζουμε τα χαρακτηριστικά αυτά με βελτιωμένες επιδόσεις που μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη (improved adaptive performance), και φέρνουμε την επανάσταση του visibly smarter performance στην λειτουργία ενός PC, βελτιώνοντας με τρόπο προφανή την εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης ενός PC.”

Μια νέα εμπειρία, προσαρμοσμένη στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Η 2η γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Intel Core αποτελεί τη πρώτη υλοποίηση του “visibly smart” microarchitecture, ενός έξυπνου σχεδιασμού που δίνει έμφαση στις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και ο οποίος συνδυάζει για πρώτη φορά μέσα σε ένα μόνο τσιπ, την οπτική και την τεχνολογία των 3D γραφικών, με τους μικροεπεξεργαστές κορυφαίων επιδόσεων. Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας Intel® HD Graphics σε καθεμία από τις στοιχειώδεις μονάδες πυριτίου των 32nm που απαρτίζουν έναν επεξεργαστή δεύτερης γενιάς, επιτρέπει τη σημαντική αύξηση των επιδόσεων στον τομέα της επεξεργασίας γραφικών, και αναβαθμίζει την απόδοση απαιτητικών εφαρμογών, όπως είναι η αναπαραγωγή υλικού υψηλής ανάλυσης και το gaming. Παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις τους, οι νέοι επεξεργαστές εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία, και επιτρέπουν το σχεδιασμό λεπτών και ελαφρών υπολογιστών, οι οποίοι συνδυάζουν σε ένα και μόνο μηχάνημα όλες τις καινοτομικές εφαρμογές που χρειάζεται ένας χρήστης για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του.

Η νέα τεχνολογία γραφικών που ενσωματώνουν οι καινούριοι επεξεργαστές εστιάζεται στις περιοχές εκείνες που αποτελούν σήμερα τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών: αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, επεξεργασία φωτογραφιών, mainstream gaming, πολλαπλές λειτουργίες (multitasking), κοινωνική δικτύωση και πολυμέσα. Σε κάθε επεξεργαστή Intel® Core™ 2ης γενιάς έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένες τεχνολογίες γραφικών, όπως είναι η τεχνολογία Intel® HD graphics επόμενης γενιάς. Για τους καταναλωτές, αυτό μεταφράζεται σε μια τρομακτικά βελτιωμένη εμπειρία που αποκομίζουν από τη χρήση του PC τους, καθώς επίσης σε συνολικά καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας, σε αυξημένες επιδόσεις και, ειδικότερα για τους φορητούς υπολογιστές, σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Παράλληλα, το Intel® Insider™, μια πρωτοποριακή εφαρμογή-έκπληξη που έχει ενσωματωθεί στους επεξεργαστές νέας γενιάς για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παρακολουθούν κινηματογραφικές ταινίες υψηλής ανάλυσης κατευθείαν στην οθόνη του υπολογιστή τους. Για να εξηγήσει καλύτερα τη σημασία αυτής της εφαρμογής, ο κ. Eden κάλεσε στο βήμα τον κ. Kevin Tsujihara, Πρόεδρο της Warner Home Entertainment Group.

Όπως τόνισε ο κ. Tsujihara, “Η Warner Bros. θεωρεί το PC ως μία από τις πιο ευέλικτες και διαδεδομένες πλατφόρμες, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μέσα από την αναπαραγωγή premium ψηφιακού υλικού. Η Intel κάνει σήμερα πιο ασφαλή μια τέτοια χρήση, καθώς έχουμε πλέον τη δυνατότητα, την ίδια ημέρα που ένας τίτλος κυκλοφορεί σε DVD και Blu-ray* , να τον προσφέρουμε σε υψηλή ανάλυση απευθείας στο PC του χρήστη. Έτσι, μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα WBShop* ή μέσω συνεργατών όπως η CinemaNow*, οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στις νέες ταινίες, αλλά και σε δημοφιλείς τίτλους από το παρελθόν.”

Στη συνέχεια της παρουσίασης του ο κ. Eden χρησιμοποίησε ένα κλιπ από την ταινία “Inception”* της Warner Bros.* για να δείξει πόσο εύκολη θα ήταν η απόκτηση της ταινίας μέσω του CinemaNow* και η αναπαραγωγή της σε υψηλή ανάλυση στην οθόνη στου φορητού μας υπολογιστή.

Σε συνεργασία με τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ και του Μπόλυγουντ, καθώς και με τις κορυφαίες εταιρείες διανομής περιεχομένου όπως, μεταξύ άλλων, η CinemaNow*, η Dixons Retail plc*, η Hungama Digital Media Entertainment*, η Image Entertainment*, η Sonic Solutions*, η Twentieth Century Fox Home Entertainment*, και η Warner Bros. Digital Distribution*, η Intel διαμορφώνει ένα προστατευμένο οικοσύστημα για τη διανομή, την αποθήκευση και την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας (premium content). Έτσι, όσοι διαθέτουν κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό υλικό θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε ακόμη περισσότερες νέες κυκλοφορίες υψηλής ανάλυσης. Η εμπορική διάθεση premium περιεχομένου υψηλής ανάλυσης μέσω της τεχνολογίας Intel® Insider™, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Αξιοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Intel® Insider™, ο κ. Eden προχώρησε ένα βήμα ακόμη, παρουσιάζοντας πώς οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Intel® WiDi 2.0 για να στείλουν το ψηφιακό περιεχόμενο που μόλις απέκτησαν, όπως η ταινία “Inception”, στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης τους. Παράλληλα, τόνισε τις νέες δυνατότητες του Intel® WiDi 2.0, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η υποστήριξη υλικού 1080p HD, καθώς και το streaming περιεχομένου μέσω Διαδικτύου ή η αναπαραγωγή μέσω Blu-ray και DVD players και η αποστολή του στην οθόνη HDTV.

Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται στους επεξεργαστές Intel® Core™ 2ης γενιάς, είναι και η τεχνολογία Intel® Quick Sync Video. Πρόκειται για ενσωματωμένη εφαρμογή hardware acceleration, η οποία καθιστά πολύ πιο γρήγορη την επεξεργασία και το sharing αρχείων βίντεο, καταφέρνοντας να ολοκληρώνει μέσα σε λίγα λεπτά διαδικασίες για τις οποίες τώρα απαιτούνται ώρες. Έτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν πλέον, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να κάνουν edit, να αλλάζουν φορμά και να μοιράζονται με τους φίλους τους τα αρχεία βίντεο που διαθέτουν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Intel, για τη μετατροπή ενός τετράλεπτου βίντεο υψηλής ανάλυσης σε φορμά που υποστηρίζεται από το iPod*, στο παρελθόν χρειάζονταν τέσσερα λεπτά, ενώ τώρα η ίδια διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 16 δευτερόλεπτα 2.

Τέλος, μέσα από ένα teaser του Valve’s* Portal 2*, μιας από τα πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες για το 2011, οι επεξεργαστές Intel Core 2ης γενιάς έδειξαν πόσο δυνατοί είναι σε εφαρμογές immersive gaming. Ο κ. Eden ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη επίδειξη χρησιμοποιώντας αισθητήρες κίνησης υψηλής ακρίβειας της Razer*, σε συνδυασμό με την τεχνολογία MotionTouch* της Sixense*.

Έξυπνες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και ευφυΐα

Οι επεξεργαστές Intel® Core™ i3, i5 και i7 διαθέτουν, επίσης, τη νέα έκδοση της τεχνολογίας Intel® Turbo Boost Technology 2.0, χάρη στην οποία είναι δυνατή η δυναμική εκχώρηση πόρων στον πυρήνα του επεξεργαστή και στο κύκλωμα επεξεργασίας γραφικών, ώστε να αυξάνεται η συνολική απόδοση, εξασφαλίζοντας άμεσα καλύτερες επιδόσεις όταν και όπου τις χρειάζεται ο τελικός χρήστης.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά του καινούριου τσιπ περιλαμβάνονται οι τεχνολογίες Intel® Clear Video Technology HD, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX), και Intel® InTru™ 3-D. Με τη λειτουργία Intel InTru 3-D δίνεται η μεταφορά εικόνας 3D μέσω καλωδίου HDMI 1.4 ώστε αυτή να μπορεί να προβάλλεται σε οθόνες τεχνολογίας 3D, βγάζοντας, σχεδόν, τη δράση έξω από τα όρια της οθόνης (immersive stereoscopic). Η τεχνολογία Intel® AVX αυξάνει την απόδοση του υπολογιστή όταν αυτός εκτελεί απαιτητικές λειτουργίες όπως είναι η επεξεργασία αρχείων ήχου, το video image και η συνένωση πολλών ψηφιακών φωτογραφιών. Η τεχνολογία Intel® Clear Video βελτιώνει την χρωματική απόδοση και τη συνολική απόδοση κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής ενός αρχείου βίντεο, εξασφαλίζοντας μια πραγματικά εκπληκτικά θέαση.

Παράλληλα η Intel, για να διευκολύνει τους χρήστες να βρουν ποιός επεξεργαστής 2ης γενιάς και ποιό σύστημα καλύπτει απόλυτα τις δικές τους ανάγκες, προχώρησε στη ανακοίνωση ενός μεγάλου αριθμού κωδικών SKUs για επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων και όσων υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel vPro™.

Τα τσιπ κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm της Intel και χρησιμοποιούν τα δεύτερης γενιάς τρανζίστορ high-k metal gate της εταιρείας. Όλα αυτά τα μοναδικά πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και, κατ’ επέκταση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις μπαταρίες ή μικρότερες διαστάσεις για τους υπολογιστές, ενώ παράλληλα μειώνουν και το συνολικό κόστος κατασκευής.

Η Intel παρουσίασε συνολικά 20 νέα chipsets, wireless chips και επεξεργαστές, όπως οι καινούριοι Intel® Core™ i7, i5 και i3, τα Chipsets της σειράς Intel® 6 Series, και τα adapters Intel® Centrino® για σύνδεση με δίκτυα WiFi και WiMAX. Περισσότερα από 500 νέα μοντέλα επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών αναμένεται να χτιστούν επάνω σε πλατφόρμες εφοδιασμένες με τα παραπάνω, από το σύνολο των μεγαλύτερων κατασκευαστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι τετραπύρηνες εκδόσεις των συστημάτων είναι διαθέσιμες από τις 9 Ιανουαρίου, ενώ το Φεβρουάριο αναμένεται να παρουσιαστούν επιπλέον εκδόσεις με διπλό πυρήνα.

Τα κυριότερα νέα:

• Ικανοποιώντας τη μεγάλη προσμονή των καταναλωτών, η Intel παρουσίασε τη δεύτερη γενιά των επεξεργαστών Intel® Core™, οι επιδόσεις των οποίων μπορούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Οι νέοι επεξεργαστές επιτρέπουν σε μια σειρά νέων, εξαιρετικά εντυπωσιακών, λειτουργιών επεξεργασίας γραφικών να ενσωματωθούν απευθείας επάνω στο τσιπ.

• Ανάμεσα στις νέες και συναρπαστικές αυτές λειτουργίες συναντούμε το Intel® Quick Sync Video, το Intel® HD Graphics, το Intel® Wireless Display 2.0, καθώς και το Intel® Insider™ στο οποίο περιλαμβάνονται οι συνεργασίες με τις εταιρείες CinemaNow*, Dixons Retail plc*, Hungama* Digital Media Entertainment, Image Entertainment*, Sonic Solutions*, Twentieth Century Fox Home Entertainment, και Warner Bros. Digital Distribution*.

• Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές προσφέρουν πραγματικά εντυπωσιακές τεχνολογικές δυνατότητες όσον αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία αρχείων βίντεο. Με το Intel® Quick Sync ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το laptop του για να μετατρέψει, μέσα σε 16 μόλις δευτερόλεπτα2 , ένα βίντεο HD διάρκειας 4 λεπτών σε φορμά συμβατό με το iPod, ενώ η λειτουργία Intel® Insider™ επιτρέπει να κατεβάζουμε μια ολόκληρη ταινία και να την παρακολουθούμε σε υψηλή ανάλυση μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, ή εναλλακτικά να τη στέλνουμε από ένα notebook σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας HDTV μέσω της λειτουργίας Intel WiDi 2.0.

• Περισσότερα από 500 νέα συστήματα PC εφοδιάζονται με νέα chipsets, νέα wireless chips και 20 νέους επεξεργαστές, όπως οι καινούριοι Intel® Core™ i7, i5 και i3, τα Chipsets της σειράς Intel® 6 Series, και τα adapters Intel® Centrino® για σύνδεση με δίκτυα WiFi και WiMAX.

         

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.