Φωτογραφίες HDR

Τελική

Λίγο καιρό πριν είχα ακούσει για τις φωτογραφίες HDR (High Dynamic Range). Έκανα μια αναζήτηση στο google και εντυπωσιάστηκα! Στις φωτογραφίες HDR το κοντράστ είναι πολύ μεγάλο και η εικόνα μετασχηματίζεται, ουσιαστικά χωρίς πολύ επεξεργασία, κυριολεκτικά σε έργο τέχνης. Χθές δοκίμασα και εγώ την τεχνική αυτή. Τα απολύτως απαιτούμενα εργαλεία είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, το Photoshop CS3, ένα τρίποδο και ένα ωραίο θέμα όπου κυριαρχούν πολύ φωτεινά και πολύ σκοτεινά σημεία. Η διαδικασία με πολύ απλά λόγια έχει ως εξής:

α) Βγάζουμε τρεις τουλάχιστον φωτογραφίες (προσοχή μην κουνηθεί η μηχανή) οι οποίες έχουν διαφορετικό ev compensation. Εγώ έβγαλα με -2 , με μηδέν και με +2.
β) Τις ανοίγουμε στο Photoshop CS3, στο menu επιλέγουμε: File—>Automate—>Merge HDR, στο παραθυράκι που ανοίγει βεβαιωνόμαστε ότι υπάρχουν τα ονόματα των τριών φωτογραφιών μας αλλιώς πατάμε το κουμπάκι “Add open files”  και τέλος “OK”. Όταν τελειώσει η επεξεργασία η HDR φωτογραφία μας είναι σχεδόν έτοιμη. Αν θέλουμε κάνουμε και άλλες ρυθμίσεις ωστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θα μας κάνει υπερήφανους.
Οι τρεις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αυτές από τις οποίες δημιουργήθηκε η φωτογραφία πάνω από αυτό το κείμενο. 

Φωτογραφία 2

Φωτογραφία 1

Φωτογραφία 3

Related Articles

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.