“Ξεπούλημα” σε υπηρεσίες ομορφιάς και εστίασης

Οι ομαδικές προσφορές μέσω διαφόρων sites  αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξαιρετική άνθηση αφού όλοι οι επαγγελματίες προσπαθούν να πουλήσουν το υπερτιμημένο εμπόρευμα και υπηρεσία που παρέχουν για να επιζήσουν αυτοί και οι επιχειρήσεις τους. Ένα από αυτά τα website είναι του Groupon που καθημερινά προσφέρει διάφορα αγαθά, κυρίως υπηρεσίες ομορφιάς και εστίασης, με εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό έκπτωσης επί των αρχικών τιμών. Πως λειτουργεί το σύστημα (αντιγράφω από το Groupon):

Δείτε πώς δoυλεύoυμε:
1) Kάντε κράτηση πατώντας στo κoυμπί “αγόρασε τώρα”, καταχωρώντας παράλληλα τα δεδoμένα της πιστωτικής σας κάρτας.
2) Mόλις o απαραίτητoς αριθμός ατόμων έχει αγoράσει την ημερήσια πρoσφoρά, τo deal ισχύει – oπότε, πρoσκαλέστε τoυς φίλoυς σας!
3) Aν o απαραίτητoς αριθμός ατόμων αγoράσει την πρoσφoρά τo deal κλείνει επιτυχώς! Mόνo σε εκείνη την περίπτωση θα χρεώσoυμε την πιστωτική σας κάρτα. Mόλις πραγματoπoιηθεί η πληρωμή, θα λάβετε ένα κoυπόνι μέσω e-mail ή μέσω ταχυδρoμείoυ μέσα σε διάστημα 14 εργάσιμων ημερών.
4) Aν η πρoσφoρά δεν αγoραστεί από τoν απαραίτητo αριθμό ατόμων, η πρoσφoρά ακυρώνεται και φυσικά η πιστωτική σας κάρτα δεν χρεώνεται τίπoτα.

Το θέμα είναι ότι στις καθημερινές ενημερώσεις που λαμβάνω η πλειοψηφία των προσφορών αφορά υπηρεσίες ομορφιάς και εστίασης, δηλαδή υπηρεσιών που το πραγματικό κόστος απέχει έτη φωτός από την πραγματική αξία. Για παράδειγμα σήμερα υπήρχε μια προσφορά για αποτρίχωση αρχικής αξίας €1290,00 που το αφεντικό τρελάθηκε και άρχισε να την πουλάει €129,00 (!). Το 1/10 της αρχικής! Το ίδιο συμβαίνει και με τα εστιατόρια που προφανώς μειώθηκαν ακαριαία οι τιμές των πρώτων υλών αλλιώς δεν εξηγείται η μείωση κατά τουλάχιστον 50% επί των τιμών σε διάφορα προκαθορισμένα μενού.

Η κρίση είναι εδώ αλλά είναι και μια καλή αρχή για να καταλάβουμε την πραγματική αξία των αγαθών που μας πουλούν και τις περισσότερες φορές ασελγούν σε βάρος της τσέπης μας βιάζοντας την αλύπητα χωρίς καν λάδι αιθερίων ελαίων όπως αυτά που προσφέρουν τα ινστιτούτα ομορφιάς με τις γενναίες τους προσφορές.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.