Ελληνικοί Υπότιτλοι: Σύλληψη και 500 χιλιάδες ευρώ

Μετά από το κλείσιμο του gamato.info ακόμα και ο  υποτιτλισμός ταινιών είναι παράνομος και μπορεί να στοιχίσει μέχρι και μισό εκατομύριο ευρώ για όποιον τολμήσει να μεταφράσει υπότιτλους ταινιών στα Ελληνικά. Η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος συνέλαβε 28χρονο που φέρεται να είναι ο διαχειριστής του subs.gr, ένος site που χάριζε ελληνικούς υπότιτλους ταινιών. Την καταγγελία έκανε εταιρία που διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα των ταινιών των οποίων οι υπότιτλοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα στα ελληνικά. Η εταιρία επίσης ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ από τον δύσμοιτο σμηνίτη που είδε τρομοκρατημένος όλοκληρη την ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια ενώ το μέλλον του μοιάζει μετέωρο με όλα αυτά που του καταλογίζουν.

Είναι άραγε παράνομο να μεταφράζεις υπότιτλους στα ελληνικά; Ανήκει σε κάποιον η ελεύθερη μετάφραση κειμένων; Μάλλον ναι.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

  • αρκετές φορές στο παρελθόν είδαμε ταινίες η σειρές να προβάλλονται στην tv και να έχουν ξεχάσει να βγάλουν τα credit απο αυτά τα σιτε που πήραν τους υπότιτλους
    μήπως να πέσουν μερικές αγωγές και εκεί να ζητάμε μερικά εκατομμύρια για τους υπότιτλους που έκλεψαν για εμπορική χρήση μάλιστα??

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.