Ανταλλάγή αντί για ανακύκλωση

Freecycle

Πολλές φορές η ανακύκλωση δεν κάνει καλό. Για παράδειγμα ας πούμε ότι έχουμε ένα κινητό που δεν χρειαζόμαστε πια. Η πρώτη επιλογή είναι να το δώσουμε στα ανακυκλώσιμα απορρίματα και μάλλον θα πεταχτεί σε ελεγχόμενες χωματερές ενώ η δεύτερη είναι να το χαρίσουμε σε κάποιον άλλον που το χρειάζετε. Φυσικά η δεύτερη λύση είναι η καλύτερη αφού δινετε παράταση στην ζωή του τηλεφώνου και δεν χρειάζεται να αγοραστεί το αντίστοιχο καινούριο κινητό από αυτόν που το παίρνει μεταχειρισμένο. Το δύσκολο σ’αυτήν την αλληλουχία είναι να βρεθεί ο αποδέκτης του παλιού κινητού ο οποίος θα το χρειάζεται. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύση το freecycle.org το οποίο είναι μια κοινότητα ανθρώπων που δείνει και παίρνει μεταχειρισμένα πράγματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες του δικτύου αυτού στην Αθήνα, στην θεσσαλονίκη και στην Πάτρα που αριθμούν πολλές εκατοντάδες άτομα οπότε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα υπάρχει.

Related Articles

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • ειναι πραγματικα καλη προσπαθεια και προχτες ανακαλυψα ενα νεο site με ποιο ευκολο χειρισμο των αγγελιων αλλα δεν ξερω αν στελνουν email για τις νεες αγγελιες που δημιουργουνται

  • Προσφατα (πριν κανα 6μηνο) βρηκα ενα πολυ καλο site που εχει ολες τις πολης της ελλαδας και εχει και κυπρο (νομιζω) ειναι το http://xariseto.gr μου αρεσε γιατι εχει σε καθε νομο και 7-8 κατηγοριες για ευκολο εντοπισμο αγγελιων !
    εχει μεσα σχεδον τα παντα ! πριν 1 μηνα μεχρι και αμαξι χαριζαν στην θεσσαλονικη !
    Απλα εχει πολλες αγγελιες καθημερινα !

    Μπραβο παντως σε τετοιες ιδιωτικες πρωτοβουλίες , ειδικα αν ειναι χωρις οικονομικο οφελος !

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.