Ελαφόνησος; Παραλία Σίμου; Έχω πάει!

Όσοι ξέρουν, στο άκουσμα της λέξης “Ελαφόνησος” το μυαλό τους ταξιδεύει αυτόματα σε έναν τόπο με ίσως τις δύο καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, τις δίδυμες παραλίες του Σίμου: Φράγκος και Σαρακήνικο. Η Ελαφόνησος είναι ένα μικρό νησί το οποίο ανήκει διοικητικά στον νομό Λακωνίας και απέχει ελάχιστα, μόλις 550μ. (10 λεπτά με το μίνι φέρι) από την Πούντα, το μικρό λιμάνι στην στεριανή πλευρά. Το μοναδικό χωριό της Ελαφονήσου, αν και δεν θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική του, έχει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποιος για να καλύψει τις τουριστικές του ανάγκες: Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες, cafe, bar, παντοπωλεία και Κυριακάτικες εφημερίδες με άπειρα ένθετα. Στην Ελαφόνησο υπάρχει και ένα κάμπινγκ στις παραλίες του Σίμου  το οποίο και συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες ενώ τον Αύγουστο παρατηρείται το αδιαχώρητο αφού χιλιάδες κόσμου προσπαθεί να βολευτεί στις πεπερασμένες θέσεις του.

Πως θα πάτε:

Πολύ εύκολα. Η Ελαφόνησος απέχει από την Αθήνα μόλις 326 Χιλιόμετρα το οποίο σημαίνει 5:30 ώρες οδήγηση. Ο παρακάτω χάρτης θα σας κατατοπίσει αρκετά.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Παραλίες:

Σίμου
Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν του νησιού είναι οι προαναφερθείσες παραλίες του Σίμου που βρίσκονται στην νότια πλευρά του νησιού. Κυριολεκτικά και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής οι παραλίες αυτές μπορούν να συγκριθούν ισότιμα με αυτές των καρτ-ποστάλ μακρινών παραδείσων της Πολυνησίας και της Νότιας Καραϊβικής. Η λεπτή άμμος, τα τιρκουάζ νερά και το τεράστιο μήκος και πλάτος τους εντυπωσιάζουν πραγματικά των επισκέπτη που αποχαυνωμένος στέκει ακίνητος για μερικά δευτερόλεπτα παραδομένος στην σπάνια αυτή ομορφιά. Παρόλο που το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται εδώ θα βρείτε αρκετούς που αψηφούν νόμους ενώ πολλοί απ’αυτούς, και όχι μόνο απ’αυτούς, κυκλοφορούν ξεβράκωτοι απολαμβάνοντας την φύση με φυσικό τρόπο. Στην παραλία του Φράγκου, δίπλα στην παραλία του Σαρακήνικου θα βρείτε και δυο-τρεις ταβερνούλες που θα ικανοποιήσουν την βουλιμία σας μετά από το καψάλισμα στην παραλία.

Παναγίτσα
Η παραλία αυτή βρίσκεται στην Βόρια πλευρά του νησιού και είναι αμμουδερή. Παρόλα αυτά δεν μπορεί ακόμα και με την βοήθεια της Παναγίας να “νικήσει” τις παραλίες του Σίμου και ικανοποιείται με τους alternative επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Αν βρεθείτε εκεί φροντίστε τουλάχιστον να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα γιατί η θέα του Ήλιου που δύει ανάμεσα στις δύο νησίδες είναι μια καλή ευκαιρία να γίνετε ρομαντικοί και να εντυπωσιάσετε με την δήθεν ευαισθησία σας το έτερον σας ήμισυ. Μετά από την δύση του Ήλιου καλύτερα να φύγετε.

Τα επτά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

1. Στην παραλία του Σίμου να κυλιστείτε ανέμελα στην άμμο ενώ είστε ακόμα βρεγμένοι, να κοιτάξετε στον ουρανό και να σκεφτείτε φωναχτά από μέσα σας “Είμαι στον Παράδεισο ή μου φαίνετε;”
2. Να χτίσετε ένα μεγάλο παλάτι από άμμο αφού υπάρχει άφθονη για τον λόγο αυτό και να την επιδεικνύετε στα υπόλοιπα παιδάκια.
3. Αν είναι να μείνετε στο Κάμπινγκ να κλείσετε όσο μπορείτε  νωρίτερα κάποια θέση με σκιά ή, ακόμα καλύτερα, κάποιο bungalow. Αν πάρετε θέση χωρίς σκίαση η ζέστη του Αύγουστου θα σας χαλάσει τα σχέδια για έναν χαλαρωτικό ύπνο ενώ δεν θα θέλετε να μπείτε στην σκηνή-καμίνι αν δεν έχει περάσει τουλάχιστον δίωρο μετά την δύση του ηλίου. Καλό είναι να προμηθευτείτε και ωτοασπίδες για να αντιμετωπίσετε τα ροχαλητά του γείτονα και να βγείτε κερδισμένος στην μάχη χωρίς περιττά “Σσσσσσσσσσσ”.
4. Να κάνετε μπάνιο με αδαμιαία περιβολή την νύχτα που θα λείπουν σχεδόν όλοι. Είναι ευκαιρία να αναλογιστείτε την μικρότητα σας σε σχέση με το μεγαλείο του σύμπαντος που βρίσκετε ακριβώς από πάνω σας. Τελικά ακόμα και εσείς είστε ένα μικρό τίποτα.
5. Προμηθευτείτε αρκετά βιβλία (ή την “Δομή” από το Α ως το Κ) αν είναι να μείνετε αρκετές μέρες. Τουλάχιστον έτσι εκτός από μαύροι θα φύγετε και μορφωμένοι.
6. Η βραδινή “τσάρκα” στο λιμάνι του χωριού επιβάλλεται και προτείνεται ανεπιφύλακτα.
7. Για μεζέδες και ουζάκι ο “Μπαμπίνος” στο λιμάνι κάνει καλά την δουλειά του.

[via]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.