Διόδια Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονικής: Ατελείωτο ταμείο!

Το akouseto.gr, το μοναδικό καλύτερο ελληνικό bog, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε σχετικά με τον αριθμό και το κόστος των διοδίων για την διαδρομή από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε ένα οδοιπορικό εν είδει αυτοψίας. Στα 500 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αθήνα από την Θεσσαλονίκη κάναμε 8 στάσεις σε διόδια και πληρώσαμε €17,00! Δηλαδή η διαδρομή πάνε-έλα κοστίζει 34,00 ευρώ αφού οι σταθμοί διοδίων λειτουργούν και από τις δυο πλευρές τους. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια το κόστος της ίδιας διαδρομής ήταν 18,00 ευρώ τότε μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 80%, δηλαδή λίγο πιο κάτω από τον πληθωρισμό…

Στο video βλέπετε τον εθελοντή (δωρεάν δηλαδή) συνεργάτη του akouseto.gr να μην προλαβαίνει να πληρώνει τα διόδια. Ούτε έναν καφέ πρόλαβε να πιει και πλήρωσε ήδη €17,00…


Προβολή Διόδια Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης 25-10-2009 σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Related Articles

10 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • Προτείνω αντί για χρήματα να δίνουμε την ακόλουθη δήλωση, τουλάχιστον στα τμήματα στα οποία εκτελούνται έργα:

  Ο υπογεγραμμένος … οδηγός του υπ’αριθ κυκλοφορίας … ΙΧ αυτοκινήτου, κάτοικος …., διεύθυνση … ΑΡΝΟΥΜΑΙ να καταβάλω διόδια για το τμήμα … του ΠΑΘΕ επειδή:

  1. Το τμήμα αυτό του οδικού άξονα ΔΕΝ «εξασφαλίζει στους χρήστες υψηλό και ομοιόμορφο επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας» σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 2 της απόφασης αριθ . 1692/96/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1996, όπως έχει τροποποιηθεί (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1996D1692:20070101:EL:PDF).

  2. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα αποτελεί «προγραμματισμένο» και όχι «υφιστάμενο» τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Συνεπώς τα επιβαλλόμενα διόδια ΔΕΝ «βασίζονται στην αρχή της ανάκτησης του κόστους των υποδομών μόνον» σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 9 της οδηγίας αριθ. 1999/62/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Ιουνίου 1999, όπως έχει τροποποιηθεί (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1999L0062:20070101:EL:PDF).

 • Κατ αρχάς . Πιστεύω οτι τα διόδια είναι πάρα πολύ ακριβά.!!!!!!

  Θα πρέπει τα διόδια να φύγουν από τους εθνικούς δρόμους. Να τα εγκαταστίσουν στις εξόδους απο τηνεθνική οδό!!ξεβαριέσε να σταματάς κάθε τόσο.. Τι ειναι αυτά ρε παιδιά!! ελεος!!!!!!!!!!

 • Καλησπέρα γενικά πατριώτες αναξιωπαθούντες Ελληνες!
  Την περασμένη βδομάδα ήρθα από Θεσσαλονίκη-Αθήνα με μηχανή και πλήρωσα 13,50€. Ο 2ος και 3ος και 4ος σταθμός διοδίων είναι στο κομμάτι στα Τέμπη σε απόσταση 70-80 ΧΛΜ και μέσα στα έργα!!(1 λωρίδα κλπ.)Εχει κανένας εμπειρία σε ενέργεια ανάλογη με την Κορίνθου-Πατρών?? Λογικά μπορούμε να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο (??)

 • kalhspera
  to perasmeno sabbato 15-5 2010 ekana tin diadromi athina -thessaloniki k thessaloniki -athina afthimeron logo kidias piga.
  alla diapistosa ayto pou lete k eseis apo to sikekrimeno simio exei sinexomena diodia k rotao kapia stigmi meta ta tempi >>> ti ginete leo re paidia kathe 5 xiliometra k diodia exete >>>>apantisi ypervoles kyrie .
  k omos mono diodia exo plirosi 40.00eyro pigenela athina-thessaloniki.

  SAN ELLINES PREPI NA ADIDRASOUME EMEIS TOUS EXOUME AFISI MONI MAS NA MAS KLEFOUN K NA MAS KORODEFOUN TOUS TO EPITRPOUME K EKEINI SINEXIZOUN AKOMA
  AN DEN KANOUME KATI GIA OLA GENIKA THA MAS POULISOUN K EMAS K DEN THA TO PAROUME XAMPARI PATRIOTESSSSSSSSSSSSSSSSSS

 • Εν τω μεταξύ, σε ερώτηση που έκανα σε έναν εισπράκτορα μεταξύ σοβαρού και αστείου για ποιον λόγο πληρώνουμε διόδια μου απάντησε ότι η Ολύμπια Οδός έχει κερδίσει την δίκη!

 • Χτες, 1-7-2010, ήρθα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Είχα να το κάνω με αμάξι αρκετά χρόνια – προτιμούσα το τρένο. Αγανάκτησα κι εγώ με τα διόδια!
  24 ευρώ μετά και από τις νέες αυξήσεις!
  Άραγε ο κ. Σουφλιάς, που παρέδωσε το εθνικό μας οδικό δίκτυο στις ιδιωτικές εταιρείες που το εκμεταλλεύονται, αν έβαζε ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής, υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί;;

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.