Ποιος νίκησε στο debate των πολιτικών αρχηγών

Debate 2009, Καραμανλής, Παπανδρέου

Το πολυαναμενώμενο debate τελείωσε και έφτασε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό. Φυσικά η πολιτική λογοδιάρροια των δύο αρχηγών δεν έχει καμία σημασία στην σύγκριση και στην ανάδειξη του νικητή αφού έτσι κι αλλιώς όλα αυτά που ειπώθηκαν έχουν ξαναειπωθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατά το παρελθόν χωρίς καμία συνέπεια.

Το debate έδωσε ένα καθαρό νικητή που δεν είναι ο Κωστάκης Καραμανλής ο νεώτερος αλλά ο Γιωργάκης Παπανδρέου ο νεώτερος. Είναι ο Γιωργάκης αφού η εμφάνιση του και οι στιλιστικές προτιμήσεις του ήταν πολύ καλύτερες σε σχέση με αυτές του Κωστάκη. Η εμφάνιση του πρώην Πρωθυπουργού ήταν εξαιρετικά συντηρητική με λαμέ μπλε κουστούμι και ομοίου χρώματος ριγέ γραβάτα που δεν ταιριάζει με καμία δύναμη σε μια τηλεοπτική εμφάνιση και ενοχλεί το μάτι του τηλεθεατή μέχρι πόνου. Επιπλέον, το γαλάζιο φόντο, ενέδιδε μια μονοτονία που παρέπεμπε σε απολυταρχικά καθεστώτα του προπερασμένου αιώνα.

Αντίθετα με τον Κώστα Καραμανλή τον νεώτερο, ο Γιωργάκης Παπανδρέου ο νεώτερος επέλεξε μια πιο νεανική εμφάνιση που ταίριαζε με την e-Ελλάδα που ονειρεύεται. Το μαύρο κοστούμι ταίριαξε άψογα με την μπορντό γραβάτα και το γαλάζιο φόντο εξέπεμπε φρεσκάδα και αγάπη. Το μουστάκι λίγο μας τα χάλασε αλλά μάλλον δεν βρέθηκε κάποια για να του το ξουρίσει…

Έχουμε νικητή λοιπόν! Καραμανλής Παπανδρέου 0-1

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.