Η Ζωή σε Μια Πόλη Γεμάτη Λάθη

Η παιδεία δεν περίμενε την Τρόικα για να πιάσει πάτο.  Ήτα ήδη κάτω από τον πάτο και πριν. Εκτός από το κράτος που φτιάχνει έργα χωρίς σχεδιασμό, μελέτη και συντήρηση, απλά και μόνο για να πληρώνονται οι “υμέτεροι”, υπάρχει και ο παράγοντας πολίτης που τα περιμένει όλα από ένα ανύπαρκτο κράτος το οποίο ο ίδιος το έχει καταντήσει έτσι. Είναι ο ίδιος αυτός πολίτης που έχει χτίσει το αυθαίρετο μέσα στο δάσος και όταν καίγεται το δάσος ψάχνει να βρει το κράτος. Το κράτος όμως είναι εκεί που ήταν όταν αυτός έχτιζε το αυθαίρετο του…
Με τον ίδιο τρόπο χτίζονται και οι Ελληνικές πόλεις (και τα χωρια): Εκμετάλευση κάθε εκατοστού για χτίσιμο τοίχων. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πεζοί (οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν το αυθαίρετο που λέγαμε ή έχουν παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο) να μην μπορούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια τα οποία καλύπτονται από δέντρα, στύλους και αυτοκίνητα. Οι πεζοί όμως έχουν προσαρμοστεί και με κινήσεις αίλουρου καταφέρνουν και επιζούν, τι γινεται όμως με τους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούν σε ένα καροτσάκι; Τίποτα. Δυστυχώς θα πρέπει να μεινουν σπίτι τους ή να συνοδεύονται από κάποιον μειώδη που θα καταφέρνει να κινεί το καροτσάκι πάνω-κατω σε πεζοδρόμια και σκάλες. Υπάρχει φυσικά και η λύση της μεταναστευσης σε κάποια κανονική χώρα, ας πούμε Γερμανία.

Ο Θανάσης Γούσιας στο μίνι ντοκυμανταίρ ” Η Ζωή σε Μια Πόλη Γεμάτη Λάθη” έρχεται αντιμέτωπος με τα παραπάνω προβλήματα και μας βάζει για λίγο να σκεφτούμε και την Άλλη Όψη της ζωής.

 

Υ.Γ.: Στην ιστοσελίδα www.cityoferrors.com μπορείς να ξεσκαλίσεις, να μοιραστείς, ακόμη και να βγεις για να διορθώσεις τα λάθη της μεγαλούπολής σου. Κάθε είδους λάθη, που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι. Άνθρωποι σαν και εσένα.

[via]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.