Απαγορεύεται η σίτιση αδέσποτων στο αεροδρόμιο της Ρόδου!

Αδέσποτα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Μετά από καταγγελία που δεχτήκαμε από φιλόζωο πολίτη στο Τμήμα Καταγγελιών του akouseto.gr, σχετικά με μια διαταγή στο αεροδρόμιο της Ρόδου που απαγόρευε την σίτιση των αδέσποτων,  ταξιδέψαμε εσπευσμένα στο “Διαμαντένιο” νησί για να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι την αλήθεια του γεγονότος.

Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Ρόδου μας παραδόθηκε από τον φιλόζωο μια διαταγή της ΥΠΑ του Κρατικού Αερολιμένα της Ρόδου. Το θέμα της διαταγής αφορούσε την “Κυκλοφορία ζώων (σ.σ. τετράποδων) στον αερολιμένα” και είχε παραλήπτες όλους τους υπαλλήλους των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κρατικό αερολιμένα ρόδου. Το περιεχόμενο της διαταγής αυτής είναι:

Όπως είναι γνωστό σε όλους, συχνά κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα ( σκύλοι και γάτες ) τόσο στις αίθουσες του αερολιμένα όσο και στα πεδία ελιγμών.

Πολλοί εργαζόμενοι, επειδή αγαπούν τα ζώα, τα ταίζουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτά να μην απομακρύνονται αφού ξέρουν ότι εδώ θα βρουν τροφή.

Αυτό όμως δημιουργεί πολλά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου δεδομένου ότι στις μεν αίθουσες συχνά αφοδεύουν ή κάνουν εμετούς κ.λ.π, με ό.τι αυτό σημαίνει , στα δε πεδία ελιγμών , δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι στην ασφάλεια των πτήσεων.

Κατόπιν αυτών παρακαλούνται οι εργαζόμενοι , να τα απομακρύνουν (όσοι έχουν ) αλλά και να μην ενθαρρύνουν τα ζώα στην παραμονή τους στους χώρους του αεροδρομίου π.χ ταίζοντας τα, δεδομένου ότι η ύπαρξη ενός ζώου προσελκύει και άλλα.

Τέλος, το γραφείο Αερολιμενικού Ελέγχου εντέλλεται για έλεγχο και επιβολή σχετικών κυρώσεων σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω.

Είναι δυνατόν να γράφονται αυτά τα πράγματα και μάλιστα από εκπροσώπους του κράτους; Είναι δυνατόν να απαγορεύουν σε κάποιον πολίτη να ταίσει κάποιο ζώο; Είναι δυνατόν να ζητάνε από κάποιον άνθρωπο (σ.σ. δίποδο) να αφήσει κάποιο ζώο να πεθάνει επειδή δεν λειτουργεί η ασφάλεια του αεροδρομίου και αφήνει να μπαίνουν ζώα εντός του χώρου και να κάνουν εμετό χέζωντας; Είναι δυνατόν να συμπεραίνει ότι “…η ύπαρξη ενός ζώου προσελκύει και άλλα”… Αν και το γεγονός της ασφάλειας φαίνεται κάπως λογικό καταλήγει και αυτό άχρηστο αφού για να φτάσει κανείς στην πίστα από το ισόγειο θα πρέπει περάσει αρκετούς ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να προσέχουν την διέλευση ζώων (σ.σ. δίποδων και τετράποδων).

Μάλλον εκεί στο αεροδρόμιο δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι η “Προστασία των ζώων δείχνει τον πολιτισμό μας”…

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.