Ο επεξεργαστής AMD Optero ξανά στην κορυφή μετά από καιρό

AMD Opteron

Η AMD (NYSE: AMD) ανακοίνωσε στο Διεθνές Supercomputing Conference το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, ότι ο Jaguar, ένας 1,75 petaflop Cray XT5 ™ supercomputer είναι βασισμένος στον 6-πύρινο επεξεργαστή AMD Opteron™ και καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στη λίστα των TOP500 supercomputers.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται άλλα τρία συστήματα που βασίζονται στην τεχνολογία AMD:

• Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Roadrunner, ένα υβριδικό σύστημα από την IBM το οποίο λειτούργει με τους επεξεργαστές AMD Opteron και με την τεχνολογία Cell της IBM. To Roadrunner βρίσκεται στο Los Alamos National Laboratory.

• Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Kraken, ένα Cray XT5 σύστημα το οποίο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Tennessee.

• Στην έβδομη θέση βρίσκεται το Tianhe-1, ένα υβριδικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί επεξεργαστή γραφικών ATI Radeon™ και βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο SuperComputer στην Κίνα.

Επίσης, η AMD ανακοίνωσε ότι στη λίστα των TOP500 supercomputers βρίσκονται επιπλέον 47 συστήματα βασισμένα στη τεχνολογία της AMD από επίσημους κατασκευαστές (OEMs) όπως Appro, ClusterVision, Dawning, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Koi Computers, Penguin Computing και Sun.

Βασικά στοιχεία:

• 51 συστήματα, συνολικά, βασισμένα στην τεχνολογία της AMD περιλαμβάνονται στη λίστα TOP500 Supercomputer.

• Η Cray ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας με την AMD για χρήση της νέα σειράς επεξεργαστών AMD Opteron™ 6100 για τα supercomputers Cray XE6™ νέας γενιάς.

• Εκτός από τα πανεπιστήμια και τα εθνικά εργαστήρια, η χρήση των προϊόντων της AMD επεκτείνεται σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς όπως της εφαρμοσμένης μηχανικής, των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας.

• Συστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της AMD προσφέρουν supercomputing resources σε χώρες ανά τον κόσμο όπως: Η.Π.Α, Κίνα, Η.Β., Ιαπωνία, Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία και Φιλανδία.

   

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.