Αλάτι για το πλυντήριο πιάτων: Είναι απαραίτητο;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της καθημερινής συντήρησης ενός πλυντηρίου πιάτων είναι η διατήρηση του δοχείου αλατιού στα προβλεπόμενα επίπεδα πλήρωσης. Αν χρησιμοποιείται καθημερινά το πλυντήριο πιάτων μπορεί αυτή η λεπτομέρεια να σας διαφεύγει αλλά πρέπει να ξέρετε ότι είναι κρίσιμη για την σωστή λειτουργία και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το αλάτι για τα πλυντήρια πιάτων «μαλακώνει» το νερό που διαρρέει τις σωληνώσεις της συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται αποθέσεις αλάτων που εμποδίζουν την σωστή διανομή νερού και καθαριστικού. Επίσης λειτουργεί ως αποτρεπτικό για τις εμπλοκές των ακροφυσίων. Αυτά και μόνο επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής της συσκευής και όχι μόνο: Το μιγμα νερού και καθαριστικού που πέφτει πάνω στα ποτήρια, στα πιάτα κλπ είναι καθαρό από άλατα και δεν αφήνει στίγματα και λεκέδες κατά το στέγνωμα.

Κάθε πότε να γεμίζω το δοχείο άλατος;

Στις παλιές συσκευές απαιτείται συχνός έλεγχος της στάθμης του δοχείου άλατος ώστε ποτέ να μην είναι λιγότερο από το απαιτούμενο. Στις σύγχρονες συσκευές η απαίτηση συμπλήρωσης γίνεται γνωστή στον χρήστη με το άναμα ενός LED πάνω στην συσκευή.

Ότι συσκευή και να έχετε, παλιά ή νέα, ποτέ μην την αφήσετε χωρίς αλάτι. Κάνει καλό και στην μακροζωία της συσκευής και στην απαστράπτουσα καθαριότητα του νοικοκυριού!

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.