Η British Airways γιορτάζει την 90η της επέτειο!

British Airways

Η British Airways γιορτάζει σήμερα την 90ή της επέτειο, παραμένοντας στην πρωτοπορία του ταξιδιωτικού και του αεροπορικού κλάδου όλα αυτά τα χρόνια. Στις 25 Αυγούστου 1919 εγκαινιάστηκε η πρώτη προγραμματισμένη καθημερινή διεθνής αεροπορική σύνδεση μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού από την Air Transport & Travel Ltd, πρόδρομο εταιρεία της British Airways.

Στα 90 αυτά χρόνια, η British Airways μετέφερε περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια επιβάτες στο εκτεταμένο δίκτυό της και κέρδισε την αναγνώριση σαν μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην εταιρεία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε: «Η British Airways δεν έχασε ποτέ το πνεύμα του πρωτοπόρου και το όραμα που την οδήγησε στο να πραγματοποιήσει την πρώτη στον κόσμο προγραμματισμένη καθημερινή διεθνή αεροπορική σύνδεση μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού εκείνη την ημέρα του 1919. Ενενήντα χρόνια μετά, η πιο εμβληματική αεροπορική εταιρεία στον κόσμο συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία και να παραμένει ένα σπουδαίο βρετανικό brand. Πολλά συγχαρητήρια για αυτή την ξεχωριστή ημέρα σε όλο το προσωπικό, όσους εργάστηκαν και όσους συνεχίζουν να εργάζονται για την εταιρεία».

Ο Martin Broughton, πρόεδρος της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Στη διάρκεια των εννέα δεκαετιών, η British Airways διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε πολλές ιστορικές στιγμές. Παρείχαμε τις πρώτες αεροπορικές συνδέσεις με τις πιο απομακρυσμένες πρωτεύουσες και πόλεις στα χρόνια της αυτοκρατορίας, μεταφέραμε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ πάνω από τον Ατλαντικό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φέραμε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη Βρετανία μετά το θάνατο του Γεωργίου ΣΤ’, επανειλημμένα ανοίξαμε καινούργιους δρόμους με τις καινοτομίες που εισαγάγαμε, φέραμε πίσω στην πατρίδα με υπερηφάνεια τις εθνικές μας ομάδες μετά από θριάμβους στο εξωτερικό».

«Έχουμε να επιδείξουμε μια πλούσια ιστορία στο πλευρό της Βρετανίας και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο οδεύοντας προς τη συμπλήρωση της εκατονταετίας μας και ακόμα παραπέρα», κατέληξε ο κ. Broughton.

Η British Airways γιορτάζει την επέτειό της με διάφορες εκδηλώσεις. Η Swarovski, ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή κρυστάλλων ακριβούς κοπής, προσέφερε μια γιγάντια σημαία της Βρετανίας κατασκευασμένη από πολύτιμες πέτρες. Το εντυπωσιακό αυτό έργο τέχνης, διαστάσεων 1,25 x 0,70 μ. είναι διακοσμημένο με 126.000 κρυσταλλικά Swarovski Elements και θα βρίσκεται στο Lounge των Αφίξεων του Terminal 5 στο Heathrow έως τον Σεπτέμβριο.

Αναμνηστικά και ενθύμια από τις 9 δεκαετίες της British Airways θα εκτίθενται στην εταιρεία, ενώ παλαιές και ιστορικές στολές του πληρώματος επιδείχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στους επιβάτες του Terminal 5 από μέλη του πληρώματος και την TV persona Kirsty Gallacher.

[PR]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.