7 Συμβουλές για barbeque στην εποχή του ΔΝΤ

Το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε αλλά ο καιρός είναι ακόμα κατάλληλος για το αγαπημένο σας χόμπι έστω και τα Σαββατοκύριακα. Το barbeque όχι μόνο προσφέρει υγιεινή τροφή (στο μέτρο του δυνατού) αλλά δείνει την ευκαιρία και στους άνδρες με “ντ” να μαγειρέψουν. Τι όμως πρέπει να προσέξουμε ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα τα φαγητά που θα ψήσουμε σε ένα barbeque; Παρακάτω θα βρείτε επτά συμβουλές που είναι απαραίτητες ακόμα και σε αυτούς που “ξέρουν”.

1. Προετοιμαστείτε. Συντηρήστε το Barbeque σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και καθαρίστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν η συσκευή λειτουργεί με αέριο τότε να ελέγχετε πάντα αν είναι αρκετό για το επόμενο ψήσιμο. Να έχετε τα απαραίτητα εξαρτήματα (βούρτσες, πιρούνες και τσιμπίδες) έτοιμα και καθαρά πριν από την επόμενη απόπειρα ψησίματος.

2. Μαρινάρετε το κρέας. Πριν από κάθε ψήσιμο κρέατος καλό είναι να το μαρινάρετε τουλάχιστον για μισή ώρα. Έτσι θα γίνει πιο ζουμερό και νόστιμο. Μην μαρινάρετε πάρα πολύ τα κοτόπουλα και το ψάρι γιατί γίνονται πολύ μαλακά.

3. Αντί για πιρούνα να χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για το γύρισμα του κρέατος. Με την πιρούνα τρυπάτε το ψημένο κρέας, έχετε “διαφυγή” υγρών και το κρέας σκληραίνει.

4. Να ψήνετε πάντα στην σωστή θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και οι ενδείκτες θερμοκρασίας. Αν έχετε υψηλή θερμοκρασία τότε το κρέας θα καεί εξωτερικά ενώ εσωτερικά δεν θα έχει ψηθεί. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρα κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό της μπριζόλας σας είναι ψημένο κανονικά.

5. Να διατηρείτε την σχάρα καθαρή. Πριν και μετά από κάθε ψήσιμο καθαρίστε καλά την σχάρα ώστε να απομακρύνετε τα απομεινάρια φαγητών. Μετά από το καθάρισμα και πριν τοποθετήσετε το φαγητό λαδώστε την σχάρα, με το γνωστό πινελάκι ή με κάποιο σπρέι, για να μην κολλήσει πάνω το κρέας.

6. Χρησιμοποιήστε το barbecue με ασφάλεια. Ποτέ μην ψήνετε σε εσωτερικούς ή καλυμμένους χώρους. Ελέγχετε αν βρίσκεται σε επίπεδη θέση και απομακρύνετε τα παιδιά και τα κατοικίδια για να μην ακουμπήσουν κατά λάθος καυτές επιφάνειες.

7. Να είστε έτοιμοι για έκτακτες περιπτώσεις. Έχετε πάντα διαθέσιμο έναν πυροσβεστήρα για την περίπτωση που η φωτιά στο Barbeque ξεφύγει από τον έλεγχο σας.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.