5 τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας

Productivity Tips

Η συγκέντρωση και η παραγωγικότητα κατά την πραγματοποίηση διαφόρων εργασιών μέσα σε κάποιο εργασιακό πλαίσιο γίνεται  ολοένα και πιο σημαντική όσο αυξάνονται οι παράγοντες που την τορπυλίζουν. Μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε στην καθημερινότητα σας ότι ένα πολύ σημαντικό μέρος της εργασιακής ημέρας καταναλώνεται σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία σας με αποτέλεσμα την συσσώρευση των υποχρεώσεων και κατ’επέκταση την αγχώδη προσπάθεια αποπεράτωσης τους μέσα σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά; Τα καλά νέα είναι ότι είναι εφικτό να μειώσουμε την σπατάλη χρόνου αναγνωρίζοντας τις αιτίες που την προκαλούν.

Οι Πέντε τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας είναι:

  1.  Περιορίστε της αιτίες αποπροσανατολισμού: Social Media και πληροφόρηση online είναι οι κύριοι λόγοι που βρίσκουμε για να αποφύγουμε την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε τον χρόνο έκθεσης σε αυτά καθορίζοντας συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια χρήσης τους. Βάλτε έναν εφικτό στόχο που όμως κάθε ημέρα/εβδομάδα θα μειώνει την έκθεση σας σε αυτές τις πηγές απόπροσανατολισμού. Για αυτούς που δεν κρατιούνται με τίποτα υπάρχει ειδικό software όπως το focus booster για να τους πείσει…
  2. Τακτοποιήστε το γραφείο σας ή τον χώρος σας: Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά ένα αναστατωμένο γραφείο ή ένας ατακτοποίητος χώρος με αποτρέπει από το να μπορώ να συγκεντρωθώ, ακόμα και να εργαστώ πριν το/τον φέρω σε ανεκτή κατάσταση τάξης. Τακτοποιήστε τον χώρο και το γραφείο σας και είμαι σίγουρος πως θα μπορέσετε να συγκεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Στο pinterest σιγουρα θα βρείτε τρόπος για να οργανώσετε ένα μη αποτρεπτικό χώρο εργασίας.
  3. Αποφύγετε το multitasking: Συγκεντρωθείτε σε μια εργασία ή σε ένα στόχο κάθε φορά. Όταν προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερες από μία εργασίες ταυτόχρονα τότε το αποτέλεσμα θα είναι ποιοτικά κατώτερο σε σχέση με αν δίναμε την ολότητα μας στην πραγματοποίηση κάθε μίας χωριστά.
  4. Γυμναστείτε: Νους υγιείς εν σώματι υγιές. Θέλετε περαιτέρω εξηγήσεις;
  5. Τακτοποιήστε την καθημερινότητα σας: Ένα τακτοποιημένο γραφείο αποτελεί μια καλή αρχή αλλά μια τακτοποιημένη ζωή φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα. Φυσικά δεν είναι κάτι απλό να πραγματοποιηθεί αλλά στο τέλος θα είστε σίγουροι ότι όλα όσα περνάνε από το χέρι σας έχουν γίνει. Βάλτε τάξη στα οικονομικά και προσωπικά σας θέματα και δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα (π.χ. σωστο πρωινό, φτιάξιμο κρεβατιού, τρέξιμο κλπ) που θα σας δημιουργεί ένα μικρό αίσθημα ολοκλήρωσης κάθε φορά και όλο αυτό μαζι αθροιστικά κάτι μεγαλύτερο.

Το άρθρο αυτό έχει γραφτεί εν ώρα εργασίας…

 

[image]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.