Η Toshiba φέρνει την επανάσταση στην οικιακή διασκέδαση: 3D τηλεοράσεις άνω των 40 ιντσών χωρίς ειδικά γυαλιά

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Τoshiba στη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, CES (Consumer Electronics Show) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας τηλεοράσεις 3D μεγαλύτερες των 40”, που δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά για προβολή 3D περιεχομένου.

Οι νέες τηλεοράσεις της Toshiba αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που η εταιρεία διαδραματίζει σε σημαντικούς τομείς του κλάδου των ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Στη CES η Toshibaπαρουσίασε τις πρώτες 3D τηλεοράσεις στον κόσμο διαστάσεων 65’’ και 56” για τις οποίεςδεν απαιτείται η χρήση των ειδικών γυαλιών.
“Πριν από ένα χρόνο σχεδόν, όταν οι πρώτες τηλεοράσεις 3D μικρού μεγέθους 12” και 20”, που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών, διατέθηκαν προς πώληση στην Ιαπωνία, η Toshiba απέδειξε την ικανότητά της στην παραγωγή και προώθηση τέτοιων συσκευών,’’ δήλωσε ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys AE, υπογραμμίζοντας ότι ‘’η Toshiba διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στη σχεδίαση λογισμικού και στη δημιουργία πανίσχυρης τεχνολογίας επεξεργαστών στον κλάδο των ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
Τα πρωτοποριακά αυτά μοντέλα τηλεοράσεων 3D που παρουσιάστηκαν στο Las Vegas διαθέτουν πάνελ οπίσθιου φωτισμού LED με 4096 x 2160 pixels (πάνελ 4k2k). Η τεχνολογία Integral Imaging της Toshiba, που εφαρμόστηκε στις τηλεοράσεις 3D αυτού του είδους, λειτουργεί με πολλαπλά σημεία θέασης που επιτρέπουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τρισδιάστατα τις εικόνες που προβάλλονται, ενώ παράλληλα προσφέρει ευρεία γωνία θέασης. Χάρη στην εξειδικευμένη τεχνολογία της υπέρθεσης των σημείων θέασης, οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κινούν το κεφάλι τους κατά την θέαση 3D περιεχομένου, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά το τρισδιάστατο εφέ.
‘‘Στην Ευρώπη η κυκλοφορία των τηλεοράσεων 3D που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του κλάδου των ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Στον τομέα αυτό η Toshiba καθιερώνει μια συναρπαστική κατηγορία προϊόντων στα οποία αποτελεί αδιαμφισβήτητο leader,” συμπλήρωσε ο κος Δρόσος, δίνοντας και την απάντηση στο καίριο ερώτημα που αφορά στην κυκλοφορία των τηλεοράσεων αυτής της τεχνολογίας, δηλώνοντας ότι τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή αγορά εντός του 2011.
Οι τηλεοράσεις 3D αυτής της τεχνολογίας είναι σίγουρο ότι θα βάλουν σε …πειρασμό τους λάτρεις της τεχνολογίας, όσους αναζητούν πάντα ό,τι νεότερο υπάρχει στον κλάδο των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι τηλεοράσεις 3D που δεν απαιτούν τη χρήση γυαλιών, στοχεύουν κυρίως στις μεσαίες και υψηλές τάξεις γι αυτό και στοχεύουν σε νέα ομάδα καταναλωτών και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις πωλήσεις των των μοντέλων 3D της σειράς WL768 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την Toshiba.

   

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.