ο Ovi Store της Nokia φτάνει τα 3 εκατομμύρια Downloads καθημερινά

Η Nokia ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρονικό της κατάστημα Ovi Store έφτασε τα 3 εκατομμύρια downloads ημερησίως, ορόσημο το οποίο έφτασε τόσο χάρη στη συνολική ζήτηση για αντίστοιχα προϊόντα και εφαρμογές παγκοσμίως, όσο και χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση η οποία εξασφαλίζει στους κατόχους των νέων Symbian smartphone της Nokia ένα ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για τις αγορές τους, αλλά και περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια. Παράλληλα, η εταιρεία αποκτά όλο και μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο των προγραμματιστών, με τον αριθμό των developers που έχουν εγγραφεί στη Nokia τους τελευταίους 12 μήνες να ξεπερνά τους 400.000, 92 από τους οποίους έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads για τις εφαρμογές τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο συνδυασμός του Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) με το Qt SDK έχει κατέβει πάνω από 1.5 εκατομμύρια φορές, καθώς οι developers ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η συγκεκριμένη επιλογή σε σχέση με την ταχύτητα και την ευκολία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά όπως τα νέα smartphones Nokia N8, Nokia C7 και Nokia C6-01, τα οποία ήδη βρίσκονται στα καταστήματα, ή το Nokia E7 το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Τον περασμένο μήνα, η Nokia κάνοντας μια κίνηση στρατηγικής, παρουσίασε ένα ενοποιημένο κιτ ανάπτυξης εφαρμογών το οποίο έχει κτιστεί γύρω από το Qt framework, με σκοπό να απλοποιηθεί η δημιουργία εφαρμογών για συσκευές Symbian και προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό σύστημα MeeGo. Στη διεύθυνση Forum.Nokia.com μπορείτε να βρείτε βίντεο με τις απόψεις διαφόρων προγραμματιστών για το Qt framework.

Στη συνέχεια, ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα νέων δημιουργικών εφαρμογών για έξυπνα κινητά Symbian, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Ovi Store:

• Swype: η τεχνολογία του Swype δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γράφουν εύκολα και γρήγορα σύροντας το δάκτυλο τους ή μια ακίδα επάνω στο πληκτρολόγιο του κινητού τους.

• NHL GameCenter™ Premium: Μάθετε όλα τα νέα για την αγαπημένη σας ομάδα χόκεϊ μέσα από ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές, στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα, και δείτε τις καλύτερες στιγμές ή αποσπάσματα από τους αγώνες της.

• WhatsApp Messenger: Μια εφαρμογή messaging ειδικά σχεδιασμένη για smartphones, η οποία χρησιμοποιεί δίκτυα 3G ή WiFi για να σας φέρει σε επαφή με τους φίλους ή την οικογένεια σας. Αντικαταστήστε τα SMS με το WhatsApp και αποκτήστε τη δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε σύντομα μηνύματα, φωτογραφίες, ηχητικές σημειώσεις και αρχεία βίντεο χωρίς καμία χρέωση.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.