Υπάρχει πρόβλημα; Γράμμα Νο6

Αγαπητή Ιουλία Ονομάζομαι Αφρούλα και είμαι 55 ετων. Παντρεύτηκα λίγο πριν τα είκοσι μου χρόνια με τον άνδρα που είχα ερωτευτεί σφόδρα. Ήταν πάντα ένας σωστός κύριος απέναντι σε εμένα αλλά και τους άλλους γύρω μας. Ήμουν πάντοτε πολύ υπερήφανη για εκείνον όπως και εκείνος για μένα. Το πρόβλημα μου ξεκινάει μετά την γέννηση του πρώτου μας παιδιού συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει σταδιακά. Έπαψε να ενδιαφέρεται για εμένα, και τους δικούς μας ανθρώπους, άρχισε να μιλάει απότομα σε όλους, να γίνεται αγενής και τελικά να περδεται μπροστά σε κόσμο. Περδεται στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο,(οι συνάδελφοι του μου κάνουν παραπονά),στην εκδρομή και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. περδεται ακόμα και στο κρεβάτι όταν ξαπλωνουμε. Φυσικα για σεξ ούτε λόγος!! Δεν ξέρω τι να κάνω. Σας παρακαλώ απαντήστε μου!

Αγαπητή μου Αφρούλα,
Αρχικά ας πάρουμε ώς δεδομένο ότι όλες οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η καθημερινή επαφή δημιουργεί συνθήκες οικιότητας και σιγά-σιγά το ζευγάρι παραγνωρίζεται όπως θα λέγαμε. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν η χρονική στιγμή στην οποία τοποθετείς τα πρώτα κρούσματα "οικιότητας" αποτελεί απλά μια σύμπτωση ή πρέπει να εξετασθεί επιστημονικά, αφού έγκυρες πηγές σχετίζουν την εγκυμοσύνη με την συχνή αποβολή αερίων. Βέβαια φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες, αλλά σε καμμία μελέτη δεν διευκρυνίζεται. Εάν δώσουμε στην προσέγγισή μας ψυχολογικό υπόβαθρο, μπορεί αυτός να είναι ο τρόπος που επέλεξε ο σύζυγό σου προκειμένου να αποδεσμευθεί από τον τίτλο του "καλού παιδιού" που του έχεις κοτσάρει τόσα χρόνια. Ίσως είναι το δικό του ηχηρό (ηχηρότατο !) όχι, στο κοινωνικό σύνολο που τον έχει περάσει για το τσαντάκι της γυναίκας του. Αποδεσμευστέ τον από τις υποχρεώσεις των υπολοίπων ανδρών (γλιτώνεις και το ρεζιλίκι). Αφησέ τον να πέρδεται ελεύθερος. Μήν τον καταπιέζεις. Μόνο έτσι θα το κόψει, εάν ο ίδιος το προκαλεί (τσέκαρε την επιμονή του να τρώει όσπρια, πριν από γάμους, βαπτίσεις ή τις καθιερωμένες επισκέψεις στη μαμά σου). Έαν οι συμβατικές λύσεις δεν αποδώσουν καρπούς, η απειλή μιας περιποιημένης ορθοσκόπησης θα σου λύσει το πρόβλημα.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

  • Αγαπητή Ιουλία, κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι. Με λένε Βίκυ και είμαι 20 ετών. Πριν 8 μήνες γνώρισα έναν άνδρα, 31 ετών, ο οποίος ζει στην Αθήνα κι εγώ βρίσκομαι στην Κρήτη. Βρεθήκαμε μια φορά στην Αθήνα, που είχα ανέβει για κάτι δουλειές, και στο πρώτο ραντεβού περάσαμε τέλεια, είχαμε φοβερή χημεία και καλή επικοινωνία. Με γύρισε στο ξενοδοχείο, φιληθήκαμε απλά και κανονίσαμε να βρεθούμε την επόμενη μέρα.Την επόμενη μέρα που ήταν να γυρίσω πίσω στην Κρήτη, αρχίσαμε τις αγκαλιές και τα φιλιά και κάποια προκαταρκτικά, εκείνος ήθελε να προχωρήσουμε, αλλά εγώ δεν ένιωθα έτοιμη. Εκείνος ενοχλήθηκε με την έννοια ότι ήταν λάθος, όπως είπε, από την πλευρά μου να τον “ανάψω” και μετά να το κόψω απότομα. Με πήγε στο καράβι, αποχαιρετιστήκαμε, και 2 εβδομάδες μετά αρχίσαμε να ξανα μιλάμε μετά από δική μου όμως πρωτοβουλία. Από τότε και για τους υπόλοιπους 7 μήνες μου τηλεφωνούσε καθημερινά, μου έλεγε ότι θέλει να έρθει να με δει αλλά λόγω δουλειάς (είναι δικηγόρος) έχεις πολλές υποχρεώσεις και δυσκολεύεται. Εφόσον λοιπόν, λόγω του ότι είμαι φοιτήτρια, είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κανονίσαμε να έρθω εγώ Αθήνα για δύο μέρες και να με φιλοξενήσει. Λίγες μέρες πριν έρθω, μου είπε “Επειδή νοιάζομαι για σένα, το ότι θα έρθεις εδώ και θα έρθουμε πιο κοντά, δεν θα σημαίνει ότι τώρα έχουμε και δεσμό…”. Εγώ ένιωσα άσχημα, ίσως επειδή ένιωθα πράγματα για εκείνον και δεν περίμενα ότι θα πει κάτι τόσο ωμό, όσο ειλικρινές και να ήταν. Του είπα ότι θα ερχόμουν για να σε γνωρίσω καλύτερα και όπου έβγαζε, αλλά με αυτό που μου λες είναι σαν να μου ξεκόβεις την πιθανότητα να γίνει οτιδήποτε πιο ουσιαστικό μεταξύ μας, οπότε δεν θέλω να έρθω. Εκείνος μου έλεγε ότι τον παρεξήγησα, ότι είχε χαρεί πολύ που θα ερχόμουν κτλ. Τελικά δεν πήγα. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε. Του είχα στείλει ένα μήνυμα, μου τηλεφώνησε αλλά δεν είχα προλάβει την κλήση, του είπα να με ξαναπάρει αν θέλει και του έκανα και μια αναπάντητη αλλά δεν έκανε τίποτα. Είμαι πολύ μπερδεμένη. Εσείς βγάζετε κάποια άκρη; Θα ήθελα μια άποψη από κάποιον που μπορεί να δει τελείως αντικειμενικά το θέμα, γιατί εγώ δεν μπορώ. Ελπίζω να μην σας κούρασα! Φιλιά!

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.