X-Factor

xfactor1

Ξεκίνησε το X-Factor. Επιτέλους. Αστείρευτα ταλέντα, ψώνια, περαστικοί, περίεργοι, προβληματικοί όλοι έλαβαν θέση για να παρελαύσουν στο καινούριο a-talent show του ΑΝΤ1 (Νούμερο Ένα) για να μπορέσουν να δημοσιοποιήσουν την αγάπη(΄?;?;?;) τους για το τραγούδι και να υπογράψουν το πολυπόθητο συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Όμως όχι. Ο δρόμος δεν είναι γεμάτος λουλούδια, μουσικές και χαρά. Πρέπει να προσπεράσουν το εμπόδιο των “Τεσσάρων Μεγα Κριτών” που θα αποφασίσουν ποιος υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές τους, δηλαδή εμφάνιση, προκλητικότητα, σεξουαλικότητα, και λίγο λαρύγγι (με την καλή έννοια, όπως θα έλεγε και κάποιος άλλος κριτικός) αν και το τελευταίο δεν χρειάζεται αν έχεις όλα τα υπόλοιπα.

Όπως σε κάθε τέτοιου είδους show έτσι και σε αυτό απαραίτητο συστατικό είναι η εξυπνάδες, η ειρωνεία και η επίδειξη ανωτερότητας (με την κακή έννοια). Εκφραστής όλων αυτών είναι γνωστός DJ-“προσκεκλημένος” σε διάφορα club ο οποίος ξέρει πως θα γίνει το πρόσωπο της επόμενης ημέρας στις κοινωνικού σχολιασμού μεσημεριανές εκπομπές. Το πάνελ των κορυφαίων συμπληρώνουν μια Ξανθιά που συστήθηκε ως “Δημιουργός Ειδώλων” (Σαν να λες στα μούτρα κάποιου ότι “Είσαι μαλάκας, πραγματικά μαλάκας, αλήθεια σου λέω.” και ο άλλος να σε θαυμάζει γι’αυτό που λες), ένας στιχουργός επιτυχιών (επιτυχία στην εποχή μας σημαίνει σωστή προώθηση από τους “δημιουργούς ειδώλων” και τίποτα άλλο) και από τον Λεβέντη που μάλλον είναι ο πιο σοβαρός της τετράδας και απλά κάνει την δουλειά του. Τι περιμένει όμως ο μέσος Έλληνας πολίτης από την εκπομπή αυτή; Μα το επόμενο είδωλο του που θα εκφράσει τις ανησυχίες του, τις εμπειρίες του, τις χαρές του, τις λύπες του κλπ. κλπ. μέσα από το τραγούδι. Σκ@τα! Χέσthke ο Έλληνας για το αν θα γίνει κάποιος θα κάνει δίσκο ή όχι ή αν θα εμφανιστεί ο επόμενος μέγας καλλιτέχνης που θα τραγουδάει τραγουδάκια που χορεύονται κουνώντας απότομα το δεξί χέρι. Χαβαλές να γίνεται με “Σταρ μιας μέρας” και κατά φαντασίαν ειδήμονες. Αυτά είναι αρκετά να τον απομακρύνουν από την Ντομάτα-1,80 έστω και για λίγο.

xfactor3

xfactor2

         

Related Articles

7 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • Όχι , όχι έτσι , δεν μπορώ να συμφωνήσω με την παραπάνω σκληρότατη κριτική. Αλλά , δεν μπορώ και να πώ ότι όσα έγραψε ο άνθρωπος δεν οφείλονται σε τόσες και τόσες απαράδεκτες καταστάσεις που δημιουργούν οι λίγοι ισχυροί σε βάρος των πολλών ταλαίπωρων φουκαράδων αυτής της ζωής. Είναι τόσα πολλά τα άσχημα γύρω μας , αυτά που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, άλλα τόσα για τα οποία κάποιοι μας ενημερώνουν και φροντίζουν να μας ξυπνάνε και άλλα ακόμη , που δεν ξέρουμε , πλην όμως μπορούμε σίγουρα να φανταστούμε. Κλείνω παρένθεση.
  ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ XFACTOR ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ 10-20 cents και όχι με 1,χ ΕΥΡΩ. Πως να ψηφίσεις όσους τραγουδιστές θέλεις όταν είναι τόσο ακριβή η ψήφος ; Για να ψηφίσει κάποιος 3 τραγουδιστές της αρεσκείας του, χρειάζεται 1200 δραχμές !!! Έλεος δηλαδή….. Δεν περισσεύουν τόσα ρε παιδιά.
  Κι αν περισσεύουν δεν νοικιάζω 2 DVD να απολαμβάνω επί 3ωρο ότι γουστάρω εγώ ;
  Εσείς της τηλεόρασης , δώστε δύναμη στο κοινό , αυτό σας βλέπει και σας ακούει , αυτό βλέπει τις διαφημίσεις σας και αυτό είναι που υπολογίζουν οι διάφοροι σπόνσορες σας. Ποιός έχει μεγαλύτερη αξία από το τηλεοπτικό κοινό ;
  Εδώ είναι showbiz , δεν είναι πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής και οι μαθητές τον ακούνε. Στη περίπτωση της showbiz το ΚΟΙΝΟ είναι ο καθηγητής.
  Θυμηθείτε ότι όποιος δεν έμαθε καλά το μαθημά του στη showbiz έμεινε μετεξεταστέος. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΣΤΑΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
  Χωρίς τηλεοπτικό κοινό , δεν υπάρχει τίποτε. Η αποτυχία είναι σίγουρη και οι συνέπειες γνωστές.
  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΥΣ 16 …
  Απ’ εκεί και πέρα θα έπρεπε όλα να είναι στη κρίση του κοινού. Η άποψή μου είναι ότι, ο συλλογικός νούς του κοινού έχει τη δύναμη να κρίνει πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε ολιγομελή επιτροπή. Ειδικά όταν αυτός ο τόσο ισχυρός συλλογικός νους γνωρίζει και πεισθεί ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για κάτι , νομίζω οτι θα λειτουργήσει άψογα.

 • Έχεις δίκιο Μάκη. Ήταν σκληρή η κριτική. Ίσως επειδη ήμουν επηρεασμένος από την άκρατη ειρωνεία μερικών που μας τους έχουν θέσει “κριτές”.

 • Πραγματικά σε καταλαβαίνω….καταλαβαίνω την οργή σου. Ίσως….λέω ίσως,,,κάποιοι κριτές δεν έχουν καταλάβει ότι, όταν απευθύνονται σε έναν διαγωνιζόμενο , στην ουσία απευθύνονται και στο συνδεδεμένο με τον διαγωνιζόμενο τηλεοπτικό κοινό.
  Κι όμως είναι τόσο απλό. Απορώ… όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι και λοιποί δημοσιοσχεσίτες (πωλητές αέρα δηλαδή) δεν τους συμβουλεύουν λιγάκι ; Είναι ποτέ δυνατόν να φέρεται κάποιος με σκληρότητα ή ειρωνικά ή έστω αφ’ υψηλού ιστάμενος απένταντι στο τηλεοπτικό κοινό ; Διότι έτσι είναι !!!! Απαιτείται πολύ τάκτ σ’αυτή την περίπτωση. Όλοι γνωρίζουμε εξ’ αρχής ότι στο τέλος ένας ή μία θα μείνει ως νικητής-τρια. Δεν χρειάζεται οι υπόλοιποι 15 να φύγουν προσβεβλημένοι ή πικραμένοι από κάποιον ή κάποιους. Το αντίθετο θα πρέπει να γίνεται και σίγουρα αυτό είναι πολύ δύσκολο. Εκεί θέλω να δώ τους επικοινωνιολόγους…!!
  Φεύγοντας ένας διαγωνιζόμενος προσβεβλημένος , φεύγει και το κοινό που τον αγάπησε , επίσης προσβεβλημένο !

 • Τι να περιμένεις όμως από ένα κοινό που δείνει τόσο μεγάλη σημασία σε “τραγουδιστακια” που, το μεγαλύτερο μέρος, ωθείτε από την ανάγκη για προβολή και μόνο με κάθε κόστος.

 • Δεν μπορώ να κρίνω το κοινό . Σε καμμία περίπτωση δεν θα το κάνω. Θα ανοίξω μία παρένθεση , επέτρεψέ μου. Θυμάμαι την περίοδο που είχε πρωτοακουστεί η rap μουσική και η hip-hop. Έβλεπα τους νέους τότε να αφομοιώνουν εύκολα αυτά τα είδη μουσικής , ενώ εγώ ήμουν εντελώς κλειστός σε τέτοια ακούσματα. Κι αν καμιά φορά μου δινόταν η ευκαιρία έλεγα “Ακούστε πως κατάντησαν τη μουσική”. Κι όμως τώρα μπορώ να την ακούσω κι ας μην είμαι fan. Κλείνω παρένθεση, ομολογώντας ότι συνειδητοποίησα κάπως αργά, ότι εγώ – μία μονάδα – είμαι πολύ μικρός ενώπιον του συνόλου. Υπόψη βέβαια ότι αυτό δεν ισχύει για τα μαθηματικά ή τη φυσική , μιλάμε για showbiz. Σ’ αγαπάει το κοινό προσωράς , δεν σ’ αγαπάει χάνεσαι κι ας είσαι ο Μαικλ Τζάκσον η δεν ξέρω ποιός.

 • Δεν νομίζω ότι το κοινό στις μέρες μας αγαπάει κάποιον ειλικρινά, αγαπάει την εικόνα που του προσφέρουν και του λένε ότι πρέπει να αγαπάει.

 • …… και επειδή , εκτός από τα στραβά θα πρέπει να λέμε και τα ίσια , πιστεύω ότι ο Σάκης Ρουβάς στέκεται άψογα μεταξύ Κοινού – παραγωγής – κριτών και διαγωνιζομένων. Δεν έχει προσβάλλει κανέναν διαγωνιζόμενο ούτε λεκτικά ούτε με άλλον οποιοδήποτε τρόπο.
  Ο άνθρωπος δεν είναι τυχαία αστέρι …..
  Σάκη να είσαι σίγουρος ότι το Κοινό όλα τα βλέπει και όλα τα νοιώθει. Χαίρομαι να σε βλέπω να παρουσιάζεις το x-factor.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.