Η Acer αναβαθμίζει τη βραβευμένη ultra slim σειρά οθονών S3

 

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτιώσεις, ακόμη και αν μιλάμε για τη βραβευμένη με iFdesign,σειρά οθονών S3 της Acer, που βελτιώνεται στα μοντέλα S273HL και S243HL με την τεχνολογία wide viewing angle.

Η γωνία θέασης παίζει σημαντικό ρόλο στις οθόνες LCD και είναι η καλύτερη δυνατή όταν κανείς κάθετε ακριβώς μπροστά από την οθόνη. Εάν ο χρήστης μετακινηθεί πλευρικά της οθόνης ή καθ’ ύψος, τότε πολλές φορές η ποιότητα της εικόνας μπορεί να αλλοιωθεί αρκετά, χάνοντας σε λεπτομέρειες και αντίθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η ευρεία γωνία θέασης είναι σημαντική, ειδικά αν πρέπει να περιστρέψετε ή την οθόνη, ή ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε multi-monitor setup.

Έτσι η Acer εμπλούτισε τη σειρά οθονών S3 με την τεχνολογία, που αποδίδει ευρεία γωνία θέασης, 178°, παρέχοντας στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση. Τώρα πλέον μπορούν περισσότεροι χρήστες να βλέπουν ποιοτικές εικόνες, από όποια θέση και αν βρίσκονται. Η σειρά Acer S3 είναι η επιτομή του design αλλά και της απόδοσης. Εκτός από την ευρεία γωνία θέασης όμως, η S3 ενσωματώνει και άλλες τεχνολογίες αιχμής όπως ο ταχύτατος χρόνος απόκρισης, ο εντυπωσιακός λόγος αντίθεσης (100.000.000: 1), οι δύο θύρες HDMI και τα Full HD panels.

Οι οθόνες περιβάλλονται από ιδιαίτερα λεπτό περίγραμμα, μόλις 14.8 για την S243HL και 21mm για την S273HL, που δημιουργεί ένα μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα επαγγελματικό πλαίσιο. Το αριστοκρατικό μαύρο χρώμα τους χαρακτηρίζεται επιπλέον σχεδιαστικά από μία μοναδική ασύμμετρη βάση σε μεταλλικό χρώμα που τονίζεται από το φως LED σε απαλό μπλε χρώμα. Χάρη στη διακριτική μορφή της, η βάση μπορεί εύκολα να χωρέσει το πληκτρολόγιο, ενώ ενσωματώνει και ηχείο για μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Πέρα από τον μοντέρνο σχεδιασμό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις οθόνες «χτυπά» μια πράσινη καρδιά, που τις καθιστά φιλικές προς το περιβάλλον. Η S3 ανήκει στη σειρά Acer EcoDisplays, αφού διαθέτουν ενεργειακό σχεδιασμό που σέβεται το περιβάλλον, ενώ δεν περιέχουν υλικά υδραργύρου. Επιπλέον, η σειρά S3 καλύπτεται από την Zero bright dot pixel policy που εξασφαλίζει μέγιστη ποιότητα απεικόνισης.

Τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν τεχνολογία White LED που απομακρύνει τις επικίνδυνες ουσίες όπως τα αέρια υδραργύρου ή αλογόνου και επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης ισχύος κατά 63% σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οθόνες CFFL. Επιπλέον οι λάμπες LED των οθονών εξασφαλίζουν την εξαιρετική αξιοπιστία αλλά και τη μέγιστη αποταμίευση χωρίς να επηρεάζεται η υψηλή απόδοση. Στην πραγματικότητα, επιτρέπουν την αναπαραγωγή μιας μεγαλύτερης γκάμας χρωμάτων με το καλύτερο saturation: το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ρεαλιστικές απεικονίσεις, που δεν μπορούν να επιτευκτούν με τις κλασσικές τυποποιημένες τεχνολογίες.

Σχεδιασμένες για επαγγελματίες αλλά και λάτρεις των multimedia, η S273HL διαθέτει πάνελ 69 cm (27-inch), ενώ η S243HL ενσωματώνει πάνελ διαστάσεων 61cm (24-inch) διαγωνίου. Τα δύο μοντέλα αποδίδουν ανάλυση Full HD 1920×1080, για high definition απεικόνιση περιεχομένου. Το 16:9 aspect ratio είναι ιδανικό για παρακολούθηση ταινιών. Επιπλέον οι οθόνες ενσωματώνουν θύρες HDMI για ψηφιακή διασύνδεση με οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή νέας γενιάς.

Η σειρά S3 εκμεταλλεύεται τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες οθονών προκειμένου οι χρήστες να ζουν την καλύτερη εμπειρία απεικόνισης:

Η τεχνολογία Acer eColor Management προσαρμόζει την απόδοση του πάνελ σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ανάλογα με το φωτισμό και τις προτιμήσεις θέασης, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να καθορίσει με ακρίβεια τα χρώματα, ανάλογα με την πηγή του περιεχομένου απεικόνισης: δεδομένα, media, κινηματογράφος ή εικόνες.

To Acer Adaptive Contrast Management (ACM) ρυθμίζει δυναμικά την αναλογία αντίθεσης, προκειμένου να επιτύχει υψηλής ευκρίνειας εικόνες. Κάθε σκηνή αναλύεται για να καθορίσει με ακρίβεια την εικόνα και να βελτιώσει την ποιότητα του χρώματος, λαμβάνοντας μια δραστική βελτίωση στη διαβάθμιση και στη λεπτομέρεια, ειδικά στις πιο σκοτεινές ή πολύ φωτεινές σκηνές. Το Acer ACM επιτρέπει επίσης στο LCD monitor να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Το Acer eDisplay Management είναι ένα δυναμικό εργαλείο που επιτρέπει προηγμένες ρυθμίσεις χρώματος, αλλά και διαχείριση της απεικόνισης. Κάθε εξατομικευμένη ρύθμιση μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για τις διαφορετικές εφαρμογές, αλλά και συνθήκες φωτισμού.

 

   

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.