Εκπληκτική ακρίβεια πρόβλεψης τιμης πετρελαίου από το akouseto.gr

chart3

Σύγκριση πρόβλεψης (παχιά γραμμή) και πραγματικής τιμής (λεπτή γραμμή)

 

Ήταν τέλη Ιουνίου και η τιμή του πετρελαίου “αναρριχούταν” σε όλο και μεγαλύτερες τιμές-ρεκόρ. Όλα τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης “διακήρυτταν”   πως οι τιμές θα φτάσουν ακόμα και στα $200 διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες “από μέσα”. Έτσι δημιουργούσαν κλίμα  υποβοηθώντας, ουσιαστικά, τους “γάτους” των αγορών ενέργειας στο να σπρώχνουν τις τιμές σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα. Μόνο το akouseto.gr από όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έκανε το αντίστροφο δημοσιεύοντας το άρθρο “Ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου” διαδίδοντας ψευδώς (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) πως η τιμή του πετρελαίου θα κατρακυλήσει σε εξευτελιστικές τιμές μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Το colpo grosso  πέτυχε τον

ιερό σκοπό του και πλέον οι τιμές έχουν πέσει σε, αν και όχι αρκετά, ικανοποιητικά επίπεδα.

 

chart1

Η πρόβλεψη του Ιουνίου

 

chart2

Η πραγματική τιμή πετρελαίου στην πορεία του χρόνου

 

Στο δεύτερο γράφημα φαίνεται η πρόβλεψη που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο ενώ στο τρίτο η πραγματική τιμή του πετρελαίου. Στο πρώτο γράφημα φαίνεται το πόσο κοντά βρίσκονται η πρόβλεψη του akouseto.gr και η πραγματικής τιμή (λεπτή γραμμή)!

Ακόμα μια παγκόσμια πρωτιά του akouseto.gr που επιβεβαιώνει τον υπότιτλό του “το καλύτερο ελληνικό blog όπως όλα τ’αλλα…”

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.