Παράταση ταυτοποίησης καρτοκινητών

Όπως σχεδόν όλοι ξέρετε τα καρτοκινητά πλέον πρέπει να έχουν ιδιοκτήτη με ονοματεπώνυμο. Για αρκετό καιρό έως και 30 Ιουλίου 2010 γινόταν η σύνδεση του ονόματος με το νούμερο του καρτοκινητού. Η προθεσμία αυτή όμως φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή και αρκετοί από τους συνέλληνες δεν κατάλαβαν ότι πρέπει να ταυτοποιήσουν το κινητό τους και η μη ταυτοποίηση σημαίνει “πάγωμα” του τηλεφωνικού αριθμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι ταυτοποίησαν τον αριθμό τους μπορούν να το χρησιμοποιούν ενώ αυτοί που δεν το ταυτοποίησαν δε μπορουν. Για αυτούς που δεν το ταυτοποίησαν ευτυχώς δόθηκε παράταση. Έτσι θα μπορούν ακόμα για λίγο καιρο να επαναενεργοποιήσουν τον αριθμό σύνδεσης τους χωρίς όμως μέχρι τότε να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Είδα σε ένα άλλο blog ότι ο συνάδελφος blogger βάλλει κατά της παράτασης. Μα πρέπει αγαπητέ μου να είμαστε τα ρομποτάκια και να μας θέτουν αυστηρούς κανόνες για να ακολουθούμε χωρίς παρεκκλίσεις; Μήπως είμαστε στην Αμερική και ζούμε για να πληρώνουμε δάνεια; Διαφωνώ μαζί του και κάθετα και οριζόντια. Ακολουθούν τα Γιαντα-Γιαντα, που λένε και οι κρητικοί, λογάκια του δελτίου τύπου της Cosmote:

Ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου με επιτυχία η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών της COSMOTE, με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 95% των ενεργών χρηστών καρτοκινητής της εταιρείας να έχει ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, η προσέλευση του κόσμου για ταυτοποίηση στα σημεία πώλησης της COSMOTE παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% σε σχέση με ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα των εννέα μηνών που διήρκεσε η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ωστόσο, η COSMOTE φρόντισε να ενισχύσει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό και τις απαραίτητες υποδομές του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη συνεχώς αυξανόμενη κίνηση.

Από την 31η Ιουλίου, και όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, έχει πραγματοποιηθεί φραγή στις καρτοκινητές συνδέσεις που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν να δηλώσουν το καρτοκινητό τους δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ή να δεχτούν καμία κλήση, να στείλουν ή να δεχθούν γραπτό μήνυμα, καθώς και να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

Ωστόσο, όσοι συνδρομητές της COSMOTE έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης μπορούν να επισκεφτούν ένα από τα καταστήματα του εκτεταμένου δικτύου COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ Shops και των συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα και να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους. Με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση επανενεργοποιείται και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό τους. Προκειμένου να δηλώσουν το καρτοκινητό τους, οι συνδρομητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας ετέθη σε εφαρμογή στις 08/11/2009, όπως προβλέπεται από το νόμο (Ν.3783/2009).

[Photo]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.