Αποκλειστική συνέντευξη: Κοινή Γνώμη

koinhgnwmh

 

Κοινή Γνώμη, ένα όνομα για το οποίο γίνεται σχεδόν καθημερινή αναφορά στα δελτία ειδήσεων, μια γυναίκα που έχει περίοπτη θέση στα οκτάστηλα στων εφημερίδων. Το akouseto.gr κατάφερε και έχει την τιμή και την χαρά να παρουσιάζει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά μια συνέντευξη της Κοινής Γνώμης που δυστυχώς σημαδεύτηκε από τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και υπό το βάρος ενός ερωτηματολογίου που συμπλήρωσε για λογαριασμό της “Καθημερινής”.

 

aritoni: Καλημέρα Κοινή Γνώμη. Πως κοιμηθήκατε σήμερα;
Κοινή Γνώμη: Καταρχήν ας μιλάμε στον ενικό, απλά λέγε με Κοινή. Δε μπορώ να πω ότι κοιμήθηκα και πολύ άνετα. Είχα έναν πολύ ανήσυχο ύπνο. Στενοχωρήθηκα πολύ από τα γεγονότα που συνέβησαν αργά χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα.

 

aritoni:Σε πείραξε ο θάνατος του 15χρονου; Ήταν μια ακραία μορφή επίδειξης δύναμης της Αστυνομίας;
Κοινή Γνώμη: Όχι ακριβώς. Η άποψη μου είναι ότι “Όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες” αλλά και το “μην ξύνεσαι ποτέ στην γκλίτσα του τσοπάνη” ταιριάζει απόλυτα με την περίσταση. Κυρίως στενοχωρήθηκα με την απάθεια της αστυνομίας που σαν απλοί παρατηρητές κοιτούσαν περιουσίες άλλων πολιτών να καταστρέφονται από τους “γνωστούς – άγνωστους”. Αυτό μου προκαλεί οργή.

 

aritoni: Δηλαδή Κοινή πιστεύεις πως οι αστυνομία πρέπει να χρησιμοποιεί τα όπλα της ακόμα και αν απειλείται; Θεωρείς ότι ένα απλό εξάρτημα της στολής του αστυνομικού πρέπει να γίνεται φονικό όπλο σε ανυποψίαστους πολίτες.
Κοινή Γνώμη: Σε ανυποψίαστους πολίτες όχι, σε “υποψιασμένους” τέτοιου είδους ναι.

 

aritoni: Συγνώμη που στο λέω αλλά πιστεύω πως το η χρήση του όπλου από αστυνομικό παραπέμπει σε “μεσαιωνικές” μεθόδους περασμένων δεκαετιών. Ο Ειδικός Φρουρός θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει με τους 15χρονους “αντιεξουσιαστές”, που χαρτζηλικόνονται από την μαμά τους, και μετά από 15-20 ημέρες που θα έβγαινε από την εντατική θα μπορούσε να ατενίσει με άλλο αέρα τον δυσοίωνο τετραπληγικό μέλλον του.
Κοινή Γνώμη: Σέβομαι την άποψη σου αλλά διαφωνώ. Εγώ, η Κοινή Γνώμη, πιστεύω πως θα έπρεπε να προστατεύεται το συμφέρον του συνόλου. “Αντιεξουσιαστές” που καταστρέφουν τις ζωές και τις (δανεικές) περιουσίες άλλων πολιτών είναι “Εξουσιαστές”. Αν θέλουν να λέγονται “Αντιεξουσιαστες” ας το εφαρμόζουν και στην πραγματικότητα. Εξουσία δεν είναι ο εμποράκος της γειτονιάς που αύριο θα δει το μαγαζί του κατεστραμμένο και τις ελπίδες για εορταστικη ανάκαμψη καμμένες και σπασμένες.

 

aritoni: Ας αλλάξουμε θέμα. Σχεδόν κάθε εβδομάδα βλέπουμε σε εφημερίδες την άποψη σου για την καθημερινότητα, την πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πως διαμορφώνεις άποψη; Είναι εύκολη η διαδικασία;
Κοινή Γνώμη: Κάθε άλλο. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ώρες απασχόλησης αλλά ευτυχώς καθόλου σκέψη…

 

(Σε αυτό το σημείο την διακόπτω)

 

aritoni: Καθόλου σκέψη; Εντυπωσιάζομαι! Τι εννοείς;
Κοινή Γνώμη: Άσε με να ολοκληρώσω αγαπητέ. Το μόνο που απαιτείται για να διαμορφώσω άποψη είναι να παρακολουθώ τηλεόραση από τις 19:00 έως τις 21:00. Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αποτελούνται από τα γνωστά παράθυρα ή αλλιώς “Think Tanks”. Μέσα από αυτά επηρεάζομαι και εγώ και διαμορφώνω την άποψη μου.

 

aritoni: Για περίμενε ρε Κοινή. Θες να πεις, με λίγα λόγια, ότι η άποψη σου διαμορφώνεται αποκλειστικά από τα “παράθυρα” των δελτίων ειδήσεων; Δεν νομίζω τότε να έχεις δική σου άποψη. Μάλλον για φερέφωνο μου μοιάζεις αφού είσαι κατευθυνόμενη σε τέτοιο βαθμό.
Κοινή Γνώμη: Πες το κι έτσι. Εμένα όμως με βολεύει αφού δεν απαιτείται πολύ κόπος στο να σκεφτώ και έτσι μπορώ χωρίς προβληματισμούς να διασκεδάζω την ζωή μου μέσω της prime zone των καναλιών που ακολουθεί. Ξέρεις, “Λάκης ο Γλυκούλης”, “Η πολυκατοικία” κλπ. Εξαιρετικές κωμικές σειρές φέτος.

 

aritoni: Και πως γίνεται η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων (σ.σ. δημοσκοπήσεις) που σου στέλνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;
Κοινή Γνώμη: Α δεν κάνω και πολλά. Μου τα στέλνουν συμπληρωμένα. Ούτως ή άλλως αντανακλώ την δική τους άποψη και κατα συνέπεια την άποψη αυτών που διαμορφώνουν την άποψη των ΜΜΕ.

 

aritoni: Πλάκα με κανεις!; Δηλαδή οι απόψεις σου είναι σαν τα μηχανάκια της AGB: Λίγοι τα έχουν αλλά αποφασίζουν τι θα δουν όλοι οι άλλοι.
Κοινή Γνώμη: Μου άρεσε το παράδειγμα σου! Ναι κάπως έτσι. Τουλάχιστον όμως πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι είμαι ένας κοινός άνθρωπος με δάνειο, μετέωρη δουλειά λόγω οικονομικής κρίσης και δεν μπορώ να επωμίζομαι τόσο χρονοβόρες και ενεργοβόρες διαδικασίες σκέψης. Ας σκεφτούν οι άλλοι για μένα.

 

aritoni: Κατάλαβα! Τι θα κάνεις σήμερα;
Κοινή Γνώμη: Θα διαβάσω εφημερίδες για να μου διαμορφώσουν την άποψη, θα φάω το μεσημέρι, θα κοιμηθώ, θα πάω στο γήπεδο και μετά για καφέ, θα δω τα δελτία ειδήσεων, θα παρακολουθήσω το X-Factor και τέλος, θα κοιμηθώ.

 

aritoni: Κοιμήσου Κοινή Γνώμη. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχεις. Είσαι κατασκευασμένη…

Related Articles

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΝ ΘΑ ΒΓΩ ,ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΕΡΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ,ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΥΓΩ ΘΑ ΧΑΘΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ…
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΥΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΝΟΗ ΚΑΘΑΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΕΡΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ, ΝΑ ΘΡΟΙΖΟΥΝ…ΜΙΑ ΑΥΡΑ, ΜΙΑ ΠΝΟΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ,ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ..ΑΝΤΙΟ ΑΛΕΞΗ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΜΑ ΓΙΝΗΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ….

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.