Σύνδεση Αθήνας-Σμύρνης

SunExpress

Η SunExpress ξεκινά στις 15 Αυγούστου για πρώτη φορά απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης

Η αεροπορική εταιρεία SunExpress – η κοινοπραξία της Turkish Airlines και της Lufthansa – ξεκινά στις 15 Αυγούστου 2009 απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, συνδέοντας τη Σμύρνη, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Τουρκίας και από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στα παράλια, με την ελληνική πρωτεύουσα.

Με την ευκαιρία της εορταστικής πρώτης πτήσης που έφθασε την Αθήνα στις 4 Αυγούστου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SunExpress, Paul Schwaiger, δήλωσε: «Οι πολιτισμικές, τουριστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν καταγράψει πολύχρονη ιστορία. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτελούμε την πρώτη αεροπορική που θα συνδέει τις πανέμορφες ακτές των δύο γειτονικών χωρών μας με απευθείας πτήσεις. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Γενικό Διευθυντή του αεροδρομίου της Αθήνας και την ομάδα του, για τη θερμή υποδοχή. Με τη σημαντική υποστήριξη του αεροδρομίου, στόχος μας είναι να στηρίξουμε την υπάρχουσα επιχειρηματική και τουριστική δυναμική μεταξύ των δύο πόλεων, προσφέροντας την 20χρονη εμπειρία και τεχνογνωσία μας.

Καλωσορίζοντας τη SunExpress και το νέο δρομολόγιο, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το αεροδρόμιό μας συνδέεται με τη Σμύρνη, μία από τις πλέον δυναμικές αγορές για την Αθήνα. Η ένταξη του δρομολογίου Αθήνα-Σμύρνη, που είναι ο 8ος νέος προορισμός για το 2009, είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης αναπτυξιακής πολιτικής του αεροδρομίου. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη SunExpress στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σημαντικό αυτό δρομολόγιο, που πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο προορισμών.»

Οι πτήσεις της SunExpress από την Αθήνα προς τη Σμύρνη θα αναχωρούν κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 14:00, με άφιξη στις 14:50. Από τη Σμύρνη προς την Αθήνα, το αεροσκάφος της SunExpress θα αναχωρεί τις ίδιες μέρες στις 12:15, με άφιξη στις 13:15. Οι ναύλοι απλής μετάβασης (one way) του δρομολογίου Σμύρνη-Αθήνα-Σμύρνη θα ξεκινούν από 49 ευρώ. Η αγορά εισιτηρίων της SunExpress θα μπορεί να γίνεται απευθείας μέσω της ιστοσελίδας www.sunexpress.com.

Η SunExpress ιδρύθηκε το 1989 ως η κοινοπραξία της Turkish Airlines και της Lufthansa. Η εταιρεία πραγματοποιεί σήμερα τακτικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, από τις 3 βάσεις της στη Σμύρνη, την Αττάλεια και το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης. Με στόλο αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται από 20 Boeing, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2009 παραγγελία στη Boeing για 6 νέα αεροσκάφη τύπου 737-800. Με την παραγγελία αυτή, η SunExpress θα διαθέτει πλέον από τα τέλη του 2010 ένα στόλο 25 Boeing 737-800 και δυναμικότητα 4.725 θέσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.