Συνέντευξη: Souidezes

Souidezes

Γνωρίστε καλύτερα τις τρείς σουηδέζες τις οποίες η μοίρα οδήγησε πριν 3 χρόνια στην Ελλάδα. Σήμερα η Joey μένει ξανά στην Στοκχόλμη και η Bella και η Στίνα στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από το blog τους μας μεταφέρουν στιγμιότυπα της καθημερινότητας τους, μας ξεναγούν στις πόλεις που κατοικούν, προτείνουν τρόπους διασκέδασης, ψυχαγωγίας και θα προσθέτουν μία νότα δροσιάς και αισιοδοξίας στην καθημερινότητα μας.

aritoni: Ποιες αποτελούν το souidezes.blogspot. com. Τι μπορεί να βρει κανείς στο blog σας;
Souidezes.blogspot.com: Είμαστε 3 σουηδέζες οι οποίες ζούμε στην Ελλάδα εδώ και περίπου 3 χρόνια (εκτός από την Joey που μετακόμισε πίσω πάλι). Είμαστε όλες διαφορετικές και το εκμεταλλευτήκαμε αυτό δημιουργώντας αυτό το blog που λειτουργεί σαν ένα ημερολόγιο και περιέχει κάτι το ενδιαφέρον για τον καθένα. Είναι ένα lifestyle-fashion blog που μιλάει και για διαπολιτισμικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας.

aritoni: Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε το blog σας;
Souidezes: Το κάναμε πιο πολύ για εμάς για να κρατάμε καλύτερη επαφή μεταξύ μας, αλλά βλέποντας την πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό καταλάβαμε πως αυτά που γράφουμε μπορούν και ενδιαφέρουν και άλλους.

aritoni: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά (αν υπάρχουν) ενός ομαδικού blog;
Souidezes: Τα υπέρ είναι πως περιέχει μεγαλύτερη ποικιλία για τον αναγνώστη εφόσον είμαστε 3 διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν έχουμε συναντήσει κάτι αρνητικό ακόμα και δεν νομίζω πως θα το κάνουμε.

aritoni: Τι έχει αλλάξει στην επαγγελματική και στην κοινωνική σας ζωή αφότου ξεκινήσατε το blogging;
Souidezes: Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως μας αναγνωρίζουν στους δρόμους και πολλές φορές μας ζητάνε να βγουν φωτογραφία μαζί μας, κάτι το οποίο είναι μεν κολακευτικό αλλά ασυνήθιστο δε! Τα επαγγελματικά κοίλανε όπως πριν.

aritoni: Πόσο χρόνο ξοδεύεται την ημέρα για δραστηριότητες που σχετίζονται με το blogging (συγγραφή, promotion, design);
Souidezes: της δραστηριότητες που κάνουμε για το blog δεν είναι άλλες από αυτές που θα κάναμε ούτος η άλλος, δηλαδή η συγγραφή, οι έξοδοι, το design είναι καθημερινά μας καθήκοντα! Το promotion γίνετε από μόνο του, δεν χρειαστήκαμε ποτέ να διαφημίσουμε το blog. Το μόνο χρονοβόρο είναι ίσως τα media και όταν μας καλούν για συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις… αλλά από την άλλην το διασκεδάζουμε οπότε δεν είναι αγκαρία!

aritoni: Από πού αντλείτε τα θέματα του blog σας; Από ποια θέματα μεταξύ αυτών που δημοσιεύετε ελκύονται πιο πολύ οι αναγνώστες σας;
Souidezes: Επειδή κάνουμε πάρα πολλά πράγματα καθημερινά καμιά φορά είναι δύσκολο να επιλέξεις τι θα γράψεις, και παντού υπάρχει έμπνευση! Αυτό που ενδιαφέρει στο κοινό περισσότερο όμως (από το feedback που λαμβάνουμε) είναι τα ρούχα, το look της ημέρας, οι προτάσεις εξόδου, οι φωτογραφίες από Σουηδία και διατροφικά tips.

aritoni: Πόσοι αναγνώστες περνούν καθημερινά από το souidezes.blogspot.com;
Souidezes: Πάρα πολλοί, ξεκινήσαμε με 7000 της πρώτες μέρες και τώρα κατεβήκαμε αλλά σιγά-σιγά το blog αγκαλιάζετε από καινούργιους αναγνώστες!!!

aritoni: Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος για ένα τόσο νέο blog. Που πιστεύετε ότι οφείλεται η μεγάλη απήχηση που έχετε;
Souidezes: Πρώτων επειδή δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο, δηλαδή ένα blog που έχει το ύφος του ημερολογίου, και δεύτερων επειδή έχουμε παντρέψει τρία θέματα και τρείς προσωπικότητες σε ένα χώρο, τρίτων επειδή γράφουμε απευθείας στον αναγνώστη για να νιώσει την αμεσότητα και πως μιλάμε σε αυτόν.

aritoni: Σύμφωνα με την έως τώρα εμπειρία σας τι θα συμβουλεύατε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το blogging;
Souidezes: Να γράφει για αυτό που τον ενδιαφέρει, και όχι για αυτό που νομίζει ότι θα ενδιαφέρει στο κοινό. Από εσένα ξεκινάμε όλα και αν το διασκεδάζεις ο ίδιος, αυτό θα φανεί και θα προσελκύσει και άλλους!

aritoni: Ποια είναι τα σχέδια σας για το souidezes.blogspot.com; Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Souidezes: Θέλουμε να κάνουμε και άλλα πάρτι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αναγνώστες να έρθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να σας γνωρίσουμε! Επειδή ασχολούμαστε με την μόδα θέλουμε να σχεδιάσουμε Fashion Shows και Clothes-swamps (αυτό είναι όταν γίνεται μια μεγάλη ανταλλαγή ρούχων! όλοι φέρνουν κάποιο ρούχο που δεν θέλουν άλλο και θα φύγουν με κάποιου άλλου!). Βέβαια θα μπορούμε να δεχόμαστε διαφημίσεις πολύ σύντομα.  

aritoni: Μεγάλο κομμάτι του blog σας είναι αφιερωμένο στην μόδα της καθημερινότητας. Πιστεύετε πως είναι απαραίτητη η συγκρότηση σώματος στην Ελληνική Αστυνομία κατά εγκλημάτων μόδας; Ποιο είναι το χειρότερο «έγκλημα» που ήσασταν «μάρτυρες»;
Souidezes: Χαχα! Πολύ αστεία ερώτηση. Αλλά δεν έχουμε κάποιος αστεία απάντηση διότι η μόδα είναι τρόπος έκφρασης του καθενός και αν βάλει κάτι σημαίνει πως αντανακλάει την διάθεση του, το στυλ και την προσωπικότητα του! αν όλοι ακολουθούσαν λεπτομερειακός της τάσεις της μόδας, τότε θα ήταν πολύ βαρετά!

aritoni: Ποιες αρνητικές και θετικές σκέψεις έρχονται στο μυαλό ενός σουηδού/ σουηδέζας στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα»;
Souidezes: Χαρά, ήλιος, φιλοξενία και καλό φαγητό!

aritoni: Τι δεν μπορείτε να συνηθίσετε στην Ελλάδα;
Souidezes: Την ανοργανωσιά και την τόσο μικρή (σχεδόν ανύπαρκτη) οικολογική συνείδηση!

aritoni: Ποια μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη θα προτείνατε για φαγητό, για ποτό, για διασκέδαση και για καφέ;
Souidezes:
Φαγητό: Αχινός και φούσκες (Ερμού 26), Code Vinum (Στρατηγού Καλάρη 1), Meet Me (Ερμού 24), Δία ταύτα (Πλατεία Άθωνος)
Καφέ: Ernest (Παραλιακή Οδός, Λεωφόρος Νίκης), Kitchen Bar (Λιμάνι), Pasta Flora (Ικτίνου), Local Espresso Bar (Παύλου Μελά)
Διασκέδαση: Club Vogue (Περιοχή Σφαγεία), Coral (Παραλιακή Οδός, Λεωφόρος Νίκης), Getto Lux (Βασ. Γεωργίου), La Hacienda, (Λαδάδικα) Mammounia (Περιοχή Σφαγεία), Barbarella (Βασ. Ηρακλείου).

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.