ΣΚΑΙ Μεγάλοι Έλληνες: Σκανδαλώδης αφίσα

megaloiellhnes1

 

Η αφίσα της φωτογραφίας το λέει ξεκάθαρα: “Ανασχηματισμός: Mέσα και οι 100”. Η φράση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευφυής αν τα ονόματα της λίστας των 100 Μεγάλων Ελλήνων δεν περιείχαν έναν δύο δικτάτοραες! Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Ιωάννης Μεταξάς φιγουράρειουν στους 100 μεγαλύτερους Έλληνες και σύμφωνα με την αφίσα που ανήρτησε σε πολλές περιοχές ο ΣΚΑΙ θα έπρεπε να γίνειουν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου! Είναι αδιανόητο αυτό που εσκεμμένα ή αφελώς, το μέλλον θα δείξει, έχει γίνει και σίγουρα οι υπεύθυνοι του κατά τ’άλλα αξιοπρεπούς ντοκιμαντέρ θα πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσαν(;) εξισώνοντας έναν δύο δικτάτοραες με τους δημοκρατικά εκλεγμένους και άξιους υπουργούς μας .

 

megaloiellhnes2

Related Articles

5 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • Βασικά έχεις ένα λάθος, 2 δικτάτορες περιείχαν τα αποτελέσματα, αφού εκλέχθη και ο Ιωάννης Μεταξάς. Το κακό είναι ότι δεν υπήρχε ο Βασιλιάς. Μα τι αχαριστος λαός που ειμαστε.

 • Οχι ρε Ντινο δεν είμαστε αχαριστος λαός. Υπάρχουν πολλοί βασιλείς στην λίστα:
  Μ. Αλέξανδρος
  Βασίλειος Β’ Βουλγαροκτόνος
  Όθων
  Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
  Φίλιππος της Μακεδονίας
  Παπανδρέου Ανδρέας
  Κωνσταντίνος Καραμανλής

  7 Βασιλείς και 2 Δικτατορες! Τι άλλο θέλουμε;

 • Μου αρέσει που διορθώνει ο ένας τον άλλο. Βασικά εμένα το μυαλό μου ήταν στον Γλύξμπουργκ!

 • Όπως γνωρίζετε, τα επώνυμα αποκτώνται από τη χρησιμοποίησή τους όχι αποκλειστικά με τη θέληση των κατόχων τους ή κατόπιν επιλογής τους από το οικογενειακό συμβούλιο αλλά από τη χρησιμοποίησή τους από το περιβάλλον τους έστω και παρά τη θέλησή τους. Έτσι έχουμε επώνυμα αξιόλογων ανθρώπων όπως Ευνουχίδης, Κωλοκούβαρος, Πίπας, Λητώ Βρακάκη-Μπαλωμένου, Κωλοκροτίδας, Φονιάς (Κυρία Φονιά) κλπ που σε αντίθεση με τον Γλύξμπουργκ, επιδίωξαν να μορφωθούν, να γίνουν επιστήμονες, να διακριθούν στις επιστήμες και στις τέχνες (και όχι να μείνουν με το απολυτήριο των Αναβρύτων, και με τη μαύρη ζώνη του καράτε που αν την αρνιόταν ο εκπαιδευτής θα πήγαινε στη Μακρόννησο).

  Όπως όλοι οι Έλληνες, αν τον δυσχέραινε τόσο πολύ το επώνυμο Γλύξμπουργκ (όπως κάποιους άλλους το επώνυμο “Ευνουχίδης”) θα μπορούσε να το αλλάξει με αίτησή του και με έκδοση Βασιλικού Διατάγματος μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών. Δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, προφανώς επειδή δεν είχε επαρκή μόρφωση και πείρα από τη ζωή (Ανάβρυτα, μαύρη ζώνη του καράτε, τρεις στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια).

  Το ότι σήμερα είναι χωρίς στέμμα, αφού το έπαιξε ας πούμε στο μπαρμπούτι (γιατί κάτι ανάλογο πρόκειται αφού είχε τη συναίνεση όλου του ελληνικού λαού να πεί όχι στη δικτατορία όπως έκανε και ο Χουάν αρκετά χρόνια αργότερα λέγοντας στη Σοφία “εγώ δεν είμαι Κωνσταντίνος”) είναι δική του υπόθεση και δεν νομίζω ότι με το κύρος των Αναβρύτων και της μαύρης ζώνης θα πετύχαινε τίποτα για τους Ολυμπιακούς του 1996.

  Και πάλι όπως και στην αλλαγή του ανεπιθύμητου επωνύμου “Γλύξμπουργκ” όπως και στο να ζητήσει έστω και σήμερα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη δικτατορία που του φόρτωσε (με επιπτώσεις στο κυπριακό -αποχώρηση ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο – αφοπλισμό του νησιού, κατά τύχη θάνατο του Γρίβα κλπ ώστε να κάνουν περίπατο οι Τούρκοι αργότερα), υπάρχει και σήμερα η δυνατότητα, αλλά πάλι διστάζει. Μήπως όπως ο Κωνσταντίνος ο Μέγας έγινε χριστιανός την ώρα που πέθαινε, θα περιμένουμε και εμείς να τον δούμε στο νεκροκρέββατό του να ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό;

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.