Ρακοκάζανο στην Κρήτη (Αγιος Σύλλας)

Η Φθινοπωρινή μπόρα τελείωσε και ο ξάστερος ουρανός του Αγιου Σύλλα περίμενε να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του. Το καζάνι εκαιγε εδώ και μια εβδομάδα και η ρακή έρρεε άφθονη στα βαρέλια. Άφθονη και διαφανής. Ξάγρυπνος “φρουρός” της ποιότητας ο Δημήτρης Μακριδάκης, εκεί, να προσέχει την κάθε λεπτομέρεια που όμως θα μπορούσε να αποβεί μοιραία στην γεύση και στην ποιότητα της. Παρόλο που η εργασία φαλινετε να είναι μονότονη για τους άλλους, γι’αυτόν είναι η ζωή του. Καμμια φορά όμως υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις και οι φίλοι του πηγαίνουν να τον βοηθήσουν αλλά και να ευχαριστηθούν την όλη διαδικασία. Προχθές όλη η ομάδα του akouseto.gr (εγώ δηλαδή) βρέθηκε στον Αγιο Σύλλα και (ξανα)παρακολούθησε από κοντά την διαδικασία παραγωγής ρακής και έλαβε μέρος στο κρητικό φαγοπότι που ακολούθησε. Αν δεν έχετε την τύχη να δοκιμάσεται την ρακή του Δημήτρη πρώτοι, μπορείτε να την δοκιμάσετε αργότερα στο μαγαζί του στην Αθήνα που ονομάζεται “Αρετούσα” το οποίο μπορεί να σας τροφοδοτήσει με παραδοσιακά προιόντα από την Κρήτη και βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου 29-31 στο Γκύζη.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *