Ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι τιμές του πετρελαίου τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα εξαιτίας των διαφόρων "τρικ" που μηχανεύονται αυτοί που κινούν τα νήματα της αγοράς καυσίμων.  Την αύξηση αυτή ωθούν ακόμα περισσότερο διάφοροι “προφήτες” που προβλέπουν ότι θα φτάσει στα $200, $300, $400 … και τα καταφέρνουν μια χαρά. Η τάση αυτή όμως, φαίνεται να αλλάζει αφού πριν απο μισή ώρα περίπου ανακοινώθηκε από την παγκοσμίου φήμης εταιρία χρηματιστηριακών και επενδυτικών συμβούλων Parker & Walton Consultants LTD προβλέψεις που δείχνουν ότι η τιμή του πετρελαίου παίρνει την κατιούσα και μάλιστα με ραγδαίο τρόπο. Το εύρος των προβλέψεων είναι 10μήνου και συμφωνα με τον αναλυτή της εταιρίας, Dr. W. Watson:

…η τιμή δύναται να φτάσει  αρκετά κάτω από τα $30 το βαρέλι μέχρι το τέλος  Απριλίου του 2009 αφού στην αγορά θα εισρεύσουν σταδιακά εκατομύρια βαρέλια πετρελαίου από πετρελαιοπαραγωγές χώρες που μέχρι στιγμής, κρατούσαν στάση αναμονής…

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η πορεία της τιμής του πετρελαίου μέχρι τον Απρίλιο του 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία των προβλέψεων της Parker & Walton Consultants LTD.

chart

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.