Η προσωπική πορεία της Ντόρας Μπακογιάννη

crown Μόλις δυο εβδομάδες απέχουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία και η  διαφορά των δύο πρωτοπόρων της κούρσας έχει αυξηθεί αρκετά ώστε να βγούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος θα διαδεχτεί των Κώστα Καραμανλή. Ο Αντώνης Σαμαράς αν και ξεκίνησε δεύτερος σε όλες τις δημοσκοπήσεις πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση υπερπηδώντας το εμπόδιο της Ντόρας Μπακογιάννη κόρης Κ. Μητσοτάκη, πρώην συζύγου Π. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Καθημερινής» η Public Issue, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43% έναντι μόλις 35% της Ντόρας Μπακογιάννη, της κόρης του Κ. Μητσοτάκη. Η διαφορά αυτή ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι των υποστηρικτών άλλων κομμάτων που κλίνουν προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά αντιδρώντας ουσιαστικά στο ενδεχόμενο της συνέχισης της οικογενειοκρατίας που εκπροσωπείται από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρόλες τις προσπάθειες της Μπακογιάννη να πείσει για την “προσωπική της πορεία”, ως στέλεχος και ως πολιτικός, φαίνεται ξεκάθαρα από την ιστορία η πατρική προώθηση: Το 1984 αναλαμβάνει υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του Μπαμπά της, στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 (40 μέρες μετά από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη) αποκτά “δικαιωματικά” την μονοεδρική της Ευρυτανίας εκμεταλευόμενη τον συναισθηματικό φόρτο των ψηφοφόρων. Το 1992 ο μπαμπάς της της δίνει το Υπ.Πο. λαμβάνοντας υπόψη την …”προσωπική της πορεία”. Απο ‘κει και πέρα όλα πλέον είναι πιο εύκολα αφού ως λαός δεν έχουμε ξεφύγει από το σύνδρομο της Βασιλείας.

Η “προσωπική πορεία”, κυρία Μπακογιάννη, είναι πολύ πιο εύκολη όταν ξεκινάς από τα μισά της διαδρομής και όταν έχεις και τον “επίτιμο” να σε προωθεί στο άλλο μισό της…

[Πληροφορίες: Wikipedia]

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *