Πως να σερφάρετε incognito στο Chrome για Android

Incognito Mode στο Chrome για Android

Η λειτουργία “incognito” του Chrome για Android smartphone είναι ο καλύτερος τρόπος να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να αφήσετε ίχνη για το ποιους ιστότοπους επισκεφθήκατε και πότε το κάνατε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η περιήγηση είναι εντελώς ανώνυμη; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Η λειτουργία “incognito” απλά σας βοηθά να μην αφήνετε ίχνη στην συσκευή που χρησιμοποιείται (εν προκείμενο στην android συσκευή σας) και είναι αυτό που χρειάζεστε όταν δεν θέλετε να ξέρει κανείς (δηλαδή όποιος χρησιμοποιήσει έπειτα την συσκευή) τι επισκεφθήκατε και τι αναζητήσατε τίποτα παραπάνω όμως.

Όπως καλά καταλάβατε ο ISP (Internet Service Provider), δηλαδή η εταιρία μέσω της οποίας συνδέεστε στο internet αλλά και τα websites που επισκέπτεστε μέσω των cookies μπορούν ακόμα και σε incognito mode να καταγράψουν (αν θέλουν) τις προτιμήσεις σας.

Πως λειτουργεί το incognito mode

Όταν ο browser είναι σε λειτουργία incognito, τα websites που επισκέπτεστε δεν καταγράφονται στο ιστορικό και ούτε το Chrome θα τα συγχρονίσει στον Google λογαριασμό σας. Παρόλο που δεν θα γίνεται καταγραφεί των αρχείων που κατεβάζετε στην συσκευή σας, αυτά θα υπάρχουν κανονικά στην συσκευή σας.

Πως μπαίνουμε στην λειτουργία incognito

Για να μπείτε στο incognito mode απλά ανοίξτε το εφαρμογή  Chrome στο  κινητό σας και πατήστε στις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά στην οθόνη. Έτσι ανοίγει το μενού των επιλογών του application.
Από εκεί αρκεί μόνο να επιλέξετε την «Νέα καρτέλα αν. περιήγησης» (το “αν.” σημαίνει “ανώνυμης”) η οποία σας οδηγεί σε μια σκούρα γκρι οθόνη με το σήμα του κατασκόπου (καπέλο-γυαλιά) και σας ενημερώνει ότι βρίσκεστε σε incognito mode και ότι σε αυτήν την λειτουργία δεν είστε εντελώς αόρατοι.

chrome-android-incognito
Σε τι βοηθάει το incognito mode αφού δεν παρέχει την ανωνυμία που πολλοί θα ήθελαν; Μάλλον το μόνο που κάνει είναι να σας απαλλάσσει από την κατά καιρούς διαγραφή του ιστορικού περιήγησης όταν νιώθετε πως κάτι πρέπει να μείνει κρυφό από τον περίγυρο σας και σχεδόν τίποτα παραπάνω.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.