Πως έκοψα το κάπνισμα

Μετά από μια δεκαετία καπνίσματος επιτέλους έκοψα το κάπνισμα. Σκεφτόμουν πολύ καιρό την διακοπή του καπνίσματος γιατί είχε ανέβει πολύ η κατανάλωση και κυρίως αυτό που αποκαλούμε “άχρηστο κάπνισμα”. Για παράδειγμα, κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο το πλαφόν καπνίσματος ήταν τρία τσιγάρα, στον καφέ τουλάχιστον 3-4, στο ποτό 8-12 και στον υπολογιστή ένα κάθε μισή ώρα. Με αυτά και μ’αυτά κατέληξα να καπνίζω ένα πακέτο καπνό των 50 gr. σε τρεις ημέρες. Δοκίμασα την μέθοδο με τις τσίχλες και τα αυτοκόλλητα αλλά αυτό δεν είχε καμία επιτυχία σε εμένα και το θεώρησα τελείως ανώφελο να καπνίζω και να μασάω τσίχλες νικοτίνης αφού το αποτέλεσμα φαινόταν εφήμερο. Γιατί; Γιατί το κάπνισμα είναι ψυχοσωματική ανάγκη ενώ οι τσίχλες και τα αυτοκόλλητα ικανοποιούσαν μόνο την λήψη νικοτίνης από το σώμα.  Δοκίμασα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Απλά γελοίο. Δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση το τσιγάρο και δεν προσομοιάζει σε καμία περίπτωση το τσιγάρο. Πεταμένα λεφτά τόσο για την συσκευή όσο και για το αναλώσιμο που περιέχει την νικοτίνη. Οι δυο παραπάνω προσπάθειες απέτυχαν και η μόνη που έμενε ήταν να πείσω τον εαυτό μου να το κόψει μια και καλή. Αδύνατον. Δεν ξέρω πως κάποιοι το καταφέρνουν αλλά αυτό για εμένα ήταν αδύνατο. Ήταν αδύνατο να διανοηθώ ότι μπορώ να ζήσω χωρίς καπνό, χωρίς την συνήθεια αυτή, χωρίς αυτό το αγχολυτικό, χωρίς αυτήν την εικονική αιτία για διάλειμμα.

Κάποια στιγμή άκουσα πως εκτός από τις παραπάνω μεθόδους υπάρχει και ακόμα μια. Ο βελονισμός. Αστείο θα πείτε γιατί το ίδιο ακριβώς είπα και εγώ: Πως θα μπορούσαν μερικές βελόνες να ελέγξουν την ψυχή και το σώμα και να απομακρύνουν την βαθιά ανάγκη για νικοτίνη και όχι μόνο. Τελικά έκλεισα ραντεβού και κανόνισα να πάω, όχι αμέσως αλλά μετά από δέκα ημέρες ώστε να προλάβω να συνηδητοποιήσω ότι μπορεί να αποχωριστώ για πάντα τον καπνό.

Η ημέρα ήρθε: 28 Μαίου 2010. Είχα αγωνία και περιέργεια να δω πως θα πετύχει, αν πετύχει ο βελονισμός. Πέτυχε! Αν και μου φαινόταν απίστευτο, πέτυχε με μόνο μια φορά όπως είχα ενημερωθεί. Κατά έναν μαγικό τρόπο, που δεν μπορώ να εξηγήσω, δεν είχα την ανάγκη να καπνίσω ξανά. Μερικές στιγμές, βέβαια, το σκεφτόμουν. Ήταν αυτές οι στιγμές που ήμουν σε σημεία και έκανα πράγματα τα οποία συνοδεύονταν με τσιγάρο. Αυτές οι στιγμές ανάγκης περνούσαν πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως.

Τελικά εδώ και δύο μήνες είμαι άκαπνος και είμαι πολύ υπερήφανος γι’αυτό γιατί σταμάτησα μια κακή συνήθεια που μόνο κακό προκαλούσε (αυτό το ήξερα και από πριν) και τίποτα παραπάνω, και πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ελεύθερος.

[Αν κάποιος χρειαστεί πληροφορίες για την βελονίστρια που επισκέφθηκα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στην φόρμα επικοινωνίας]

Related Articles

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα…

  Το δικό μου το αγόρασα από την Esmoke και ομολογώ πως είμαι πολύ ικανοποιημένος…

  Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
  giromiro.blogpot

  “επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει.”

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… αξίζει…

 • @Roditis: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια τεράστια απάτη που δεν αποσκοπεί πουθενα αλλού εκτός από το να ξεζουμίσει οικονομικά τους καπνιστές. Ας μη μιλήσουμε για το κόστος που τα αγοράζουν από την Κίνα για πέντε δολάρια, τα πακετάρουν σε νέα όμορφα κουτάκια των δύο ευρώ και τα ξαναπουλούν για 80 Ευρώ. Για τα αναλώσιμα τι να πει κανείς; Καλύτερα να παθάνω από το αληθινό τσιγάρο παρά από το οικονομικο ξεζούμισμα των προιοντων ηλεκτρονικού τσιγάρου. Μακριά.

 • Προτείνουμε να δοκιμάσετε μια νέα επαναστατική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος που συνδυάζει δοκιμασμένες τεχνικές με πρωτοποριακό τρόπο. Χωρίς φάρμακα, χωρίς παρενέργειες ! Η μέθοδος Zerosmoke εφαρμόζεται σε 3 στάδια ανάλογα με τον βαθμό εξάρτησης αλλά και την ιδιοσυγκρασία κάθε καπνιστή, έχει επιτυχία που υπερβαίνει το 90% και κόστος που ξεκινά από 19,9€. Με τέτοιο ελάχιστο κόστος, κάθε καπνιστής θα έπρεπε τουλάχιστον να δοκιμάσει !

 • Κάπνιζα σα φουγάρο 20 χρόνια. Το έκοψα πριν περίπου 1 μήνα!Μου φαινόταν αδιανόητο ότι θα τα κατάφερνα καικάθε μέρα που περνάει χωρίς τσιγάρο για μένα είναι μία ακόμη νίκη!Είδα και κάποια αντικαπνιστικά βιντεάκια στο youtube αλλά στην προετοιμασία με βοήθησε αρκετά και το

  http://www.stopsmokingcoach.eu/home.ashx?lang=el&gclid=CLyM7MGOq7ICFUpb3godLHAAyA#registertab-tab

  δε λέω ότι δε μου λείπει!Είχα και έχω τις δύσκολες στιγμές μου αλλά σκοπός είναι να μη λυγίσεις.Μετά από λίγο σου περνάει!Είναι περισσότερο εγκεφαλική παρά σωματική εξάρτηση.Καλή επιτυχία σε όποιον θέλει να το κόψει..

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.