Πέντε συμβουλές για το super market

Τα super market έχουν τα πάντα και ποντάρουν στην καταναλωτική σας διέγερση ακόμα και για προιόντα που δεν είχατε σκοπό να αγοράσετε πριν το επισκεφτείτε. Μειώστε τα έξοδα στο supermarket ακολουθώντας απλά τις παρακάτω πέντε συμβουλές:

  1. Να πηγαίνετε στο super market αφού έχετε ετοιμάσει μια λίστα με τα απαραίτητα ψώνια βασισμένη τόσο στο εβδομαδιαίο μενού σας όσο και στις ελλείψεις του σπιτιού (π.χ. καθαριστικά, χαρτικά κλπ.).
  2. Εκμεταλευτείτε τις προσφορές: Συνήθως όταν κάποιο προιόν βρίσκεται κοντα στην ημερομηνία λήξης του, τα super market το βάζουν σε προσφορά. Εκμεταλευτείτε το γεγονός αυτό αλλά ταυτόχρονα αναπροσαρμόστε την λίστα σας αφού με την αγορά του προιόντος αυτού έχει αναπροσαρμοστεί και το εβδομαδιαίο μενού σας.
  3. Εκμεταλευτείτε τις προσφορές στα ήδη που προσφέρονται σε μεγαλύτερες ποσότητες (π.χ. 2+1 δώρο κλπ.). Ποτέ όμως μην αγοράζεται πράγματα που δεν πρόκειται να καταναλώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα ή που δεν χρειάζεστε σε μεγάλες ποσότητες.
  4. Πριν πάτε στο super market είναι καλό να έχετε φάει έστω και κάτι ελαφρύ. Ψυχολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος είναι χορτάτος μένει προσηλωμένος στην λίστα με τα ψώνια.
  5. Να πληρώνετε πάντα μετρητά. Η αίσθηση του χρήματος μας κάνει πιο ευαίσθητους στην υπερκατανάλωση.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.