Παραλίες Νότιας Μήλου

ΤΣΙΓΡΑΔΟ: Για να φτάσει κανείς εκεί χρειάζεται και λίγες ικανότητες αναρριχητή! Ένα σχοινί και ένα νεροφάγωμα είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην παραλία που βρίσκεται γύρω στα 40-50 μέτρα χαμηλό τερα από το «πάρκινγκ». Η παραλία περιβάλλεται από απόκρυμνους γκρεμνούς και είναι καλά προφυλαγμένη από τους ανέμους. Μια μικρή σπηλιά στα δεξιά προσφέρει φανταστικό καταφύγιο για όσους θέλουν να αποφύγουν τον ήλιο και την ζέστη αρκεί, βέβαια, να χτήσουν ένα μικρό τοιχείο από άμμο για να προστατεύσουν την φωλιά τους από τα κυμματάκια που την απειλούν.

 Παραλία Τσιγράδο

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: Άλλη μια παραλία στην Νότια πλευρά της Μήλου είναι και η «Αγία Κυριακή». Στην αριστερή πλευρά έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες επι πληρωμή ενώ λειτουργούν και δύο καντίνες με όλα όσα χρειάζεται κανείς για καλύψει τις επιθυμίες του, εκτός από τουαλέτα. Άμμος και μικρό βοτσαλάκι με ωραίες κατάλευκες πετρούλες συνθέτουν το θαλασσιο σκηνικό.

Παραλία Αγίας Κυριακής Μήλου

ΚΗΠΟΣ: Μια ακόμα παραλία στην Νότια πλευρά της Μήλου είναι και ο «Κήπος» δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να επιδείξει, το αντίθετο μάλιστα. Λειτουργεί ταβέρνα για όσους τελικά κάτσουν. Εκτός από παραλία, ο Κήπος, αποτελεί και αφετηρία για την ατραξίον της Μήλου: Το κλέφτικό. Από εδώ ξεκινάει ένα κάικι, δυό φορές την ημέρα το οποίο κάνει μόνο δύο στάσεις: Στην παραλία Γέροντας και στο Κλέφτικό, με στάσεις μίση και μία ώρα αντίστοιχα. Η διάρκεια της εκδρομής αυτής είναι τέσσερις περίπου ώρες και ενδείκνυται γι’αυτούς που δεν αντεχουν μεγάλες θαλλάσιες διαδρομές σαν αυτές που ξεκινούν από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου, για να φτάσουν στα ίδια σημεία.

Παραλία Κήπου Μήλου

ΚΛΕΦΤΙΚΟ: Η παραλία-ατραξιόν της Μήλου και η περισσότερο αποτυπωμένη σε φωτογραφίες μαζί με το Σαρακήνικό. Τεράστιοι λευκοί όγκοι βράχων μέσα και έξω από την θάλασσα με δεκάδες σπηλίες, μερικές εκ των οποίων διαμπερείς, συνθέτουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό που αξίζει κανείς να ζήσει μέσα σε αυτό. Το Κλέφτικό είναι προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης από σκάφοι που ξεκινούν από τον Αδάμαντα και από τον Κήπο.

Κλέφτικο Μήλος

ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Παραλία στην Νότια πλευρά της Μήλου προσβάσιμη με αυτοκίνητο μέσα σε δρόμους που οδηγούν στα νταμάρια. Ψιλό βότσαλο και μεγάλοι όγκοι βράχων δένουν αρμονικά με τα καταγάλανα νερά.

Γέροντας Μήλος

ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ: Άλλο ένα «σετ» τριων παραλιών. Η πρώτη εκ των τριων είναι και η εντυπωσιακότερη αφού βρίσκεται περικυκλωμένη από πρασινοκίτρινα βράχια που μαρτυρούν την ύπαρξη Θείου.

Παλιοχώρι Μήλος

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.